Archive for Ekim, 2006

İLK TARİF

Ekim 31, 2006 - 10:06 pm No Comments

ANTEP FISTIKLI MİNİK KURABİYELER

Geçenlerde yaptığım güllaçları süslemek için aldığım toz antep fıstıkları artınca onlarla ne yapsam diye düşünürken bu akşam bu tarif çıktı ortaya. Sonuçta, çay yanında, bir lokmalık, 56 tane minik, yeşil kurabiyemiz oldu. Tamamen benim uydurmam olan böyle bir tarifin lezzeti sonuçta beni bile şaşırttı:).


Malzemeler:

1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı+ayçiçek yağı karışımı
3 su bardağı un (kıvama göre artırılıp eksiltilebilir)
1 su bardağı toz haline getirilmiş antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerine kurabiye adeti kadar iç antep fıstık

Yapılışı:

Yumurtalar ve pudra şekeri şeker eriyene kadar karıştırılır. Üzerine yağ ilave edilerek homojen bir karışım haline getirilir. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek bu karışıma eklenir. Un eklenirken yoğurma işlemine devam edilir ve kıvam kontrol edilir. En son toz antep fıstığı da hamura ilave edilip iyice yoğurulur. Sonuçta ele yapışmayan ama çok da sert olmayan bir hamur elde edilir. Mümkünse yarım saat hamur dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra cevizden küçük parçalar halinde elde yuvarlanıp hafifçe üstlerine bastırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün kurabiyelere şekil verdikten sonra üzerlerine birer antep fıstığı içi batırılır. Daha önceden 170 dereceye getirilmiş fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir (üzerleri pembeleşmeye başlar başlamaz fırından alınır).
Vee çayın yanında afiyetle yenir:)…

YEMEK YAPMAK:)

Ekim 31, 2006 - 9:14 pm No Comments

Beni bilenler bilir; yemek yapmak en büyük zevklerimdendir. Özellikle son birkaç senedir bu işe daha çok zaman ayırır oldum. Herkesin bir deşarj olma yolu vardır ya benimki de sanırım bu; kendimi mutfağa atıp yeni lezzetler yaratma, güzel görünümlü menüler ortaya çıkarma çabası.

Bu hevesim ilk olarak ortaokul yıllarımda başlamıştı. O zaman annem çalıştığı için okuldan döndüğümde mutfak bana kalmış olurdu:).. Ben de bu fırsatı değerlendirip deneme yanılma usulü yemek yapmayı öğrenirdim. O zamanlar fırın kapağını erken açıp kekler mi söndürmedim, makarnayı pişirirken hamur mu etmedim, düşündükçe kendime gülüyorum şimdi:).. Ama yine de çok keyif alırdım o zaman da.

Son bir yıldır da çeşitli arkadaşların yemek tarifleri verdikleri bloglarını keşfettim. Bir blogdan diğerine geçtikçe de yemek bilgime çok şeyler kattım bu zaman zarfında. Çok farklı lezzetler, çok ilginç sunumlar öğrendim. Davet vereceğimiz zaman anneme farklı tarifleri yine bu çeşitli bloglardan bulup verdim.

Eh şimdi de sıra bana geldi. Ben de zaman zaman farklı kaynaklardan bulup denediğim ya da kendim uydurup tutturduğum tarifleri burdan okurlarla paylaşmak istiyorum. Kendi lezzetlerimle farklı renkler katabilirsem okuyucuların bilgilerine ne mutlu bana.. Eminim bu süreçte ben de daha çok şey öğreneceğim..

KELEBEKLER

Ekim 30, 2006 - 11:32 pm No Comments



Kelebekler benim için hep çok özel olmuştur.
Nedenini tam bilemiyorum ama sanırım kırılganlıklarını kendime yakın bulduğum için…
Buna rağmen bence farklı bir hayattan zevk alış biçimleri vardır; kendi dünyalarında, özgürce keyfine varırlar güzelliklerin.. Hatta bazen çoğumuzun gözünden kaçan ayrıntıların peşinden koşar gibidirler; neşeli gelir bana uçuşları..

Böyle işte; bir minik fotoğrafla girizgah olsun istedim:)…

HOŞBULDUKKK:))

Ekim 30, 2006 - 11:14 pm No Comments

Bunca zaman çok blogları okudum, yeri geldi değişik insanların dünyalarına yorumlarımla konuk oldum, şimdi sıra bende…
Bakalım, günbe gün öğrenicem bende sanal günlük olayını, hayatımdan küçük detayları aktarıcam günlüğün sayfalarına..

Görüşmek üzere;)