Archive for Ocak 17th, 2007

FINDIKLI KURABİYELER

Ocak 17, 2007 - 9:18 pm 18 Comments

Geçenlerde yaptığım bu bol fındıklı ve çikolata ile süslenmiş kurabiyeler çay saatleri için biçilmiş kaftan.

İşte tarifi:

FINDIKLI KURABİYELER

Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin (ben Zeytinyağlı Becel kullandım)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak)
Üzeri için çikolata (ben biraz bitter ve sütlü çikolatayı karıştırarak erittim)

Yapılışı:

Bir yoğurma kabında, yumurtalar, sıvıyağ, margarin ve şeker pürüzsüz bir karışım oluşturana dek karıştırılır. Un, çekilmiş fındık, kabartma tozu ve vanilya sıvı karışıma eklenir ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Oda ısısında 15-20 dakika bekletildikten sonra kurabiyelere arzu edilen şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 175 dereceye ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri pembeleşmeye başlayana kadar pişirilir. Fırından alınan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra benmari usulü eritilen çikolata krema poşetine doldurulur ve en ince delikli ucuyla kurabiyelerin üzerine istenilen desenler yapılır. Oda sıcaklığında çikolataların iyice donması beklenir. Ve artık kurabiyelerimiz birer bardak çay yanına yarenlik etmeye hazırdır:).

Herkese afiyet bal şeker olsun:)..