ETKİNLİK #21 TAVUK YE
Nisan 18, 2007 - 8:39 pm
Güzel blogunda bu ayın etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili Emel‘e teşekkürler ediyorum.
Umarım yemeğimi seversiniz.
TAVUKLU TERBİYELİ KEREVİZ
2 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet kereviz
3 adet kereviz
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurtanın sarısı
1 limonun suyu
Yapılışı:
Tavukları kuşbaşı doğrayıp tencerede sularını salıp çekene kadar kavuruyoruz. Sularını çekince sıvıyağı, yemeklik doğranmış kuru soğanı ve salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz. Diğer yanda kerevizleri soyup yine kuşbaşı şeklinde doğrayarak kavurduğumuz tavuklu karışıma ilave ediyoruz ve üzerini biraz geçene kadar kaynar su ilave edip kerevizler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Kerevizler pişince ocağı söndürüyoruz. Bir kapta yumurta sarısını, limon suyunu ve yemeğin sıcak suyundan birkaç kaşığını karıştırıp yemeğe ilave ediyoruz. İsteğe göre bu aşamada kereviz yapraklarını yemeğin üzerine doğrayıp daha yoğun bir aroma elde edebiliriz.
Herkese afiyet olsun:).