Archive for Şubat 16th, 2011

YOK YOK KEKİ:)

Şubat 16, 2011 - 2:23 pm 43 Comments

 

Evi mis gibi kek kokusu sarsın isteyip de; içine mutfakta bulunan ve keke yakışacağı düşünülen her türlü malzeme katılmış bir kek bu. Bol kepçe mantığıyla malzemesi çeşitli tutulduğu için de ben ona “Yok Yok Keki” demeyi uygun buldum:).

 

 

Yanında bir fincan kahve ya da çayla şu soğuk günleri şenlendirecek bir kek oldu. Yerken tatların hepsini ayrı ayrı hissetmek mümkün ama tarçın biraz daha ağır basıyor gibi. Bu, benim gibi tarçın lezzetine bayılanlar için birebir ama damak tadına göre malzeme miktarlarıyla oynayıp bambaşka kekler de elde etmek mümkün bu tariften.

 

İşte tarifi:

 

YOK YOK KEKİ

 

 

Malzemeleri:

 

3 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 su bardağı dövülmüş fındık

1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

1 adet havuç (rendelenecek)

1 tepeleme tatlı kaşığı toz tarçın

1 limonun kabuğunun rendesi

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 bardak, annem tam buğday unu kullanmış)

 

üzerinin kaplaması için: susam

 

Yapılışı:

 

Öncelikle yumurtalarla şekeri, şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz. Kabartma tozunu ilave edip üzerine sirkeyi döküyoruz. Daha sonra sıvıyağı, sütü, unu, tarçını, rendelenmiş havucu ve limon kabuğunu ve sırasıyla ekleyip mikserle iyice karıştırıyoruz. Ceviz, fındık ve üzümü de ekleyip karışıma yediriyoruz. Kek kalıbını yağlayıp, içine bolca susam serpiyoruz (bu kekimizin dış kaplamasını oluşturacak). Kek karışımını kalıba döküp, önceden 175Cº’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. (Yaklaşık 45 dakika sürüyor, kürdan testiyle pişme durumunu kontrol ediyoruz).

 

Afiyet Olsun:).