ÇİN BÖREĞİ

Nisan 15, 2010 - 8:58 am 31 Comments

 

Bir Çin Mutfağı klasiğini evde yapmayı denedim geçenlerde; Çin Böreğini..

 

Aslında Çin Böreği artık sadece Çin Lokantalarında değil, çoğu restoran ve cafenin menülerinin başlangıçlar kısmında kendine yer edinmiş durumda. Şimdiye kadar ben hep farklı yerlerde farklı içeriklerle tattım bu böreği. Hatta içine tavuk ya da kıyma konulanı da gördüm ama asıl benim bildiğim ve sevdiğim şekli içinde sadece sebze konularak yapılanı.

 

 

 

Yerken incelediğim kadarıyla içeriğini kendim oluşturdum. Normalde kızartılarak yapılan bu böreği fırında pişirdim ben. Lezzetinden hiçbir şey kaybetmediği gibi çok da sağlıklı oldu böylece:).   İlk denemem olduğu için de bir aile yemeğinde herkesin görüşlerini aldım. Herkesten tam not aldığını söyleyebilirim bu böreğin:).

 

İşte tarifi:

 

ÇİN BÖREĞİ

 

 

Malzemeleri:

 

6 adet yufka

2 adet kabak

2 adet havuç

1 adet pırasa

300 gr lahana

150 gr soya filizi

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 yemek kaşığı soya sosu

1 adet kesme şeker

1uz, karabiber

 

yufkaların arasına sürmek için: yarı yarıya su ve zeytinyağı karışımı

böreklerin üzeri için: 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı karışımı

 

Yapılışı:

 

Öncelikle böreğin içi için sebzeleri hazırlıyoruz. Havucun ve kabağın dışını soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. Pırasayı çok ince şekilde doğruyoruz. Lahanayı da aynı şekilde ince ince kesiyoruz. Bir tencereye sıvıyağı alıp doğradığımız sebzelerin hepsini suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Sebzeler suyunu çekince soya filizlerini de ekliyoruz. Onlar da biraz kavrulduktan sonra soya sosunu ve şekeri ilave ediyoruz. Bu aşamada tadına bakıp tuz ve karabiberi de ekliyoruz (bazen soya sosunun tuzu yeterli geldiğinden tuz gerekmeyebiliyor). Hazırladığımız içi soğumaya bırakıyoruz (ya da bir gece önceden de hazırlayabiliriz).

 

Yufkanın birini tezgaha serdikten sonra dörde bölüyoruz. Her parçaya su ve zeytinyağı karışımı sürüyoruz, bir yemek kaşığı dolusu içten koyup irice bir sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Bütün yufkalarla aynı işlemi gerçekleştiriyoruz. Sarılan börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta ve yağ karışımından sürüyoruz. Önceden 180C°’ye ısıtılmış fırında börekler iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

 

Börekler ılıkken isteğe göre yanında soya sosuyla servis yapıyoruz.

 

Afiyet Olsun:).

31 Responses to “ÇİN BÖREĞİ”

  1. Hilal Says:

    Merhaba. nefis gözüküyor. İçindeki sebzeleri soya filiz hariç çok severim . neden se soya filizinin hem görüntüsüne hemde verdiği lezzete pek alışamadım . denemeyi isterim sevgiler. elinize sağlık

  2. derya Says:

    Canım kelebeğim enfes bir börek sebzeli kıyır kıyır.Soya sosunu bende çok kul
    lanıyorum harika bir lezzet veriyor.Şimdi senin o güzel ellerinden yemek vardı
    be leziz böreği kocaman öpüyorum…
    Seni çokkkkk seven ablan:))

  3. mine Says:

    Aslıcığım çok nefis görünüyor.Bende kızartılarak yapılan tariflerden uzak duruyorum.Üstelik sebze olduğu içinde çok sağlıklı mutlaka deneyeceğim.Müge ile çok öpüyoruz.Umut hep yanımızda olsun:)))Sevgiler.

  4. karmançormancı Says:

    Sebzeli herşeyi seviyorum :)

  5. Hülya Says:

    Aslı’cım çıtır çıtır nefis olmuş bir görünümü var böreğin. Hem de sağlıklı ve az kalorili.

    Ellerine sağlık canım.

  6. Hülya Says:

    Sebzeli olsun da nefis olmasın…
    Çıtır olmuştur aynı zamanda ellerine sağlık

  7. Zeynep Says:

    Bu arkadaşlarla zor uyuşur damak uyumumuz.Ama işte bazen gelebiliyoruz demek ki bir noktaya.Ellerine sağlık kesinlikle denenmeli bu çıtır meret.

  8. butterfly Says:

    Merhaba Hilal, güzel yorumun için çok teşekkür ederim:). Soya filizi bizim evde seviliyor, ben tarifte kullandım ama sen soya filizi kullanmadan da yapabilirsin. Tadında çok fark olmayacaktır.
    Sevgilerimle:).
    aslı

  9. butterfly Says:

    Derya ablam çok teşekkürler, yorumun beni çok mutlu etti:).
    Öyleyse seni uygun olduğun ilk fırsatta Ankara’ya bekliyorum, sana ellerimle börekler, çörekler yapayım:).
    Çoook öptüm canım ablam.
    Sevgiler:).
    aslı

  10. butterfly Says:

    Mine ablacım çok teşekkürler:). Zaten sizinle bizim damak tatlarımız, pişirme şekillerimiz birbirine çok uyuyor. O yüzden bu böreği seveceğinizi düşünüyorum:).
    Ben de seni ve Mügeciğimi çok çok öpüyorum:).
    Sevgiler…
    aslı

  11. butterfly Says:

    Karmançormancı o zaman bu tarif tam sana göre:).
    Sevgiler, öpücükler….
    aslı

  12. butterfly Says:

    Hülyacım çok teşekkürler:). Gerçekten lezzetine göre çok hafif bir börek bu.
    Sevgilerimle;).
    aslı

  13. butterfly Says:

    Hülyacım hem sebzeli hem de nefis:)). Yorumun için çok teşekkürler:).
    Sevgiler….
    aslı

  14. butterfly Says:

    Zeynepcim çok teşekkürler:). Haklısın, bu börek belki de Çin mutfağının herkes tarafından en sevilen yemeğidir.
    Sevgiler:).
    aslı

  15. Müge Says:

    ASlı merhaba,

    Çok severim ben de bu böreği. Ellerine sağlık.
    Müfe

  16. hunerlieller Says:

    sebzeli ve çıtır bir börek olmuş.denemeye deger.nefis görünüyor.ellerine saglık aslıcım.sevgiler

  17. Aybike Says:

    Ellerine saglik Asli’cigim, gercekten citir citir olmus. Simdi bir ilgileneyim tarifinle :) , sevgiler..

  18. Hasretli Lezzetler Says:

    ailece bizde cok severiz bu böregi! nefiss görünüyorlar, citir citir, ellerine saglik :) kocaman sevgilerimle..

  19. duygu Says:

    Aslıcım o güzel ellerinden bu enfes böreği yeme fırsatı bulduğum için çok şanslıyım:)))
    En kısa zamanda bende deneyeceğim…..

  20. yeşil salata Says:

    Aslıcım hayırlı cumalar..Ellerine sağlık çok severim çin böreğini ,çok lezzetli gözüküyor.. SEVGİLER.. :)

  21. butterfly Says:

    Mügecim çok teşekkürler:).
    Sevgilerimle;).
    aslı

  22. butterfly Says:

    Hünerlieller çok teşekkür ederim:). Gerçekten çıtır çıtır oluyor.
    Sevgiler:))..
    aslı

  23. butterfly Says:

    Aybikecim çok teşekkürler canım:). Umarım memnun kalırsın tariften;).
    Sevgiler, öpücükler:).
    aslı

  24. butterfly Says:

    Hasretli lezzetler, yorumun ve ziyaretin için çok teşekkürler:).
    Sevgilerimle:)).
    aslı

  25. butterfly Says:

    Canım Duygucum çok sağol, afiyetler olsun kuzum:). Sen daha güzelini yaparsın tatlım.
    Kocaman öptüm:).
    aslı

  26. butterfly Says:

    Yeşil salata çok teşekkürler:). Beğenmene çok sevindim.
    Sevgiler….
    aslı

  27. Gönül Says:

    Böreğiniz nefis olmuş fırında daha sağlıklı olmuş tabi…ellerinize sağlık…
    Sevgiler…

  28. ilker Says:

    Borek nefis gorunuyor. Biz de cok severiz cin boregini. Ben tavuklu tercih ediyorum her zaman. Ellerine saglik. Sevgiler
    Ilker

  29. butterfly Says:

    Çok teşekkürler Gönül:).
    Sevgiler..
    aslı

  30. butterfly Says:

    İlker çok teşekkürler:). Gerçekten de Çin böreğini sevmeyen yok gibi, bizler de çok seviyoruz:).
    Sevgilerimle…
    aslı

  31. aslı Says:

    Harikasın Aslı’cım, ellerine sağlık.. Çok severim!

Leave a Reply