SOSİSLİ PUF POĞAÇA
Hamur yoğurmak beni son derece rahatlatıyor. Bu yoga yapmak gibi bir şey:) o an aklınızda başka hiçbir şey olmuyor. Mayalı hamurlarla uğraşmak ise çok daha zevkli. Hamuru yoğurup da bir süre sonra iki katına çıkışını izlemek bana çok heyecanlı geliyor (mutfağı gerçekten sevmek sanırım tam da böyle bir şey).
İşte buyrun tarifini;
SOSİSLİ PUF POĞAÇA
2 yumurta
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı mahlep
aldığı kadar un (ben yine her zamanki gibi tam buğday unu kullandım, poğaçalarımın esmerliği bundan:))
içine: sosis
Yapılışı:
Bir yoğurma kabında tereyağı, sıvıyağı, yumurtaları, ılık sütü, şekeri ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Islak malzemelere unu yavaş yavaş eklerken mayayı ve mahlebi de ekliyoruz. Sonuçta ele yapışmayan fakat oldukça yumuşak bir hamur elde etmeliyiz. Hamurun üzerini kapatıp hacmi iki katına çıkana dek mayalandırıyoruz. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elimizde inceltip içine bir parça sosis koyup hamuru yuvarlayarak kapatıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serperek önceden 200°C’ye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
Eylül 10th, 2008 at 12:17
Harika görünüyorlar. O puf puf tatları ısırmamak mümkün değil sanırım Ellerine sağlık
Eylül 10th, 2008 at 12:23
Desstina gerçekten de bir yiyen bir daha istedi, bu poğaça bizde çok tutuldu:).
Teşekkürler yazdıkların için.
Sevgileeer:).
aslı
Eylül 10th, 2008 at 12:34
harikaa bir goruntu
ellerine saglik canim
http://www.yenitadlar.blogcu.com
Eylül 10th, 2008 at 13:52
Cok sahane olmuslar, ellerine saglik canim.
Eylül 10th, 2008 at 13:57
Adaşım, ellerin dert görmesin, her alternatifi beğendim.. Aklına sağlık..
Eylül 10th, 2008 at 14:24
Nurcancım çok teşekkür ederim:).
Sevgiler..
aslı
Eylül 10th, 2008 at 14:25
Kızılcık şurubum çok sağol bu güzel yorum için:).
Sevgilerimle..
aslı
Eylül 10th, 2008 at 14:26
çok güzel olmuşlar ellerine sağlık sevgiler
Eylül 10th, 2008 at 14:26
Aslıcım, evet çok çeşitli denenebilir bu poğaça, her seferinde yepyeni bir lezzet..
Öpüyorum, sevgiler:)..
aslı
Eylül 10th, 2008 at 14:28
Güzel kelimelerin için çok teşekkürler Didemcim:).
Sevgiler…
aslı
Eylül 10th, 2008 at 15:26
Mahleple hic denemdim mayali pogacayi,bir dahakine mahleple deneyecegim eminim nefis olacaktir senden onay almis cünki,ellerine saglik canim yumus yumus olmus pogacalar
Eylül 10th, 2008 at 15:29
ben pek sosis yemem ama bu puf puflar herşeyi yedirir
ellerine sağlık
sevgilerr
Eylül 10th, 2008 at 21:12
Ellerine saglik canim
Sevgilerimle…..
Eylül 11th, 2008 at 04:27
Ellerine sağlık arkadaşım poğaçalar nefis görünüyor mahlep kokusu burnuma kadar geldi neredeyse
Sevgiler…
Eylül 11th, 2008 at 06:28
Benimki de hep pastane poğaçası ister.Sırf bu yüzden mahlep almıştım geçen yıl.
Ellerine sağlık,o yumuşaklığı herkes tutturamıyor:)
Eylül 11th, 2008 at 10:14
Arkadaşım poğaça harika olmuş,nasıl da güzel görünüyorlar,kıyır kıyır,puf puf…ellerine sağlık.iyi iftarlar.sevgilerimle…
Eylül 11th, 2008 at 23:24
harika bir blog,nefis tarifler.daha evvel tanışmadığımız için üzüldüm.fotoğraflarınız oldukça başarılı.sakıncası yoksa makinenizi merak ettim.görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın.
Eylül 12th, 2008 at 06:02
Baharçiçeğim mahleplisini mutlaka denemelisin, hani pastanelerin önünden geçerken buram buram çörek kokusu gelir ya onun bütün nedeni bu güzel baharat:).
Güzel yorumun için teşekkürler:).
Sevgiler..
aslı
Eylül 12th, 2008 at 06:03
Yeşimcim benim de aynen senin gibi sosisle aram pek iyi değildir, zaten bu yüzden aynı hamurdan biraz da peynirli poğaça yaptım kendime. Sen de öyle deneyebilirsin:).
Sevgiler.
aslı
Eylül 12th, 2008 at 06:06
Özlemcim güzel kelimelerin için çok teşekkürler:).
Sevgiler, öpücükler..
aslı
Eylül 12th, 2008 at 06:09
Sweetkitchen mahlebi değerlendirmek için iyi bir fırsat desene:). Umarım tarifi dener ve memnun kalırsın.
Sevgiler;).
aslı
Eylül 12th, 2008 at 06:13
Neslihancım poğaçanın yapısını benden iyi tanımlamışsın canım:). Çok teşekkürler.
Sevgilerimle:).
aslı
Eylül 12th, 2008 at 06:17
Semracım öncelikle bu güzel sözlerin için çok teşekkür ederim:).
Hem geç olsun güç olmasın demişler ya artık bundan böyle sık sık ziyaret ederiz birbirimizi:).
Bu arada makinam Canon EOS 400D.
Sevgilerimle:).
aslı
Eylül 12th, 2008 at 10:25
hayatım ellerine sağlık harika görünüyor..sevgilerimle öpüyorum
Eylül 12th, 2008 at 11:32
Gönülcüm çok teşekkürler:).
Bu arada hoşgeldin, özlettin kendini.
Öpüyorum, sevgiler..
aslı
Eylül 13th, 2008 at 07:40
Asli’cim,
Merhaba cnm.Oncelikle hayirli ramazanlar.Dondum ve ancak yaziyorum sana…Umarim hersey yolundadir.Dikili resimlerin ne hos oyle.Bayildim ozellikle hayatimin anlami olan deniz ve tekne resimlerine…Deniz cocugu ben dayanamiyorum bu tarz resimlere.Izmir’li ben elde degil…
Simdilik sevgilerimle Asli’cim…buralardayim gorusuruz.
Eylül 13th, 2008 at 13:35
Aslı’cım ellerine sağlık gerçekten pufpuf olmuş poğaçalar,mis gibi koktu,öptüm…
Eylül 13th, 2008 at 21:38
canım ellerıne saglık hayırlı ramazanlar sevgıler..
Eylül 15th, 2008 at 10:34
Gülenaycım ben de aynen senin gibi tam bir deniz ağşığıyım ve ne yazık ki denizsiz bir şehirde yaşıyorum:). Öyle olunca yazları iple çekiyorum tabi.
Dikili’de yazlığımızı aldıktan sonra Ege’nin havası, suyu kanıma işledi resmen, Ege’li değilim aslen ama kendimi öyle hissediyorum nedense:). Mutfağı ile de tam bana hitap eden bir bölge..
Tekrar hoşgeldin canım, görüşmek üzere;)..
aslı
Eylül 15th, 2008 at 10:35
Deryacım teşekkürler:). Demek kokusu oralara bile geldi..
Sevgiler:)..
aslı
Eylül 15th, 2008 at 10:36
Banucum teşekkürler, sana da hayırlı Ramazanlar..
Sevgilerimle:).
aslı
Eylül 15th, 2008 at 13:52
çok güzel görünüyorlar,ellerine sağlık.
Eylül 16th, 2008 at 09:31
Çok teşekkür ederim mutfak havlusu..
Sevgilerimle:).
aslı
Eylül 18th, 2008 at 12:40
eline saglık
Eylül 19th, 2008 at 06:21
Teşekkürler Kelebek:).
Sevgiler..
aslı