ZEHRA TEYZE’MİN REVANİSİ

Aralık 17, 2012 - 12:24 pm 9 Comments

Bugün güne bembeyaz uyandık Ankara’da..Çoktandır geleceğini hissettiren kar kaplamıştı sokakları, çatıları. Ve ben bugün resmen bere, eldiven sezonunu açmış bulunmaktayım:). 

Yepyeni bir haftaya tatlı mı tatlı bir tarifle başlayalım istedim. Bu tarif Zehra Teyzeme ait. Bu tatlıyı ilk kez onların evinde yemiş ve hafif lezzetine bayılmıştık. Ben de davet soframa çok yakışacağını düşündüğüm bu revani tarifini rica ettim ondan. Ve geçen hafta içinde tam iki kez yapıldı bizim evde:).

Klasik revani tariflerinde genelde irmik oluyor. Bu tarifte irmik yok. Şerbetinin oranında da şeker daha az olduğu için benzerlerine göre çok hafif ve bir o kadar da lezzetli oluyor. Ben tarife ilave olarak limon kabuğu da ekledim. Bu ilave de tatlıya çok yakıştı doğrusu:).

Şu soğuk kış günlerinde biraz enerjiye ihtiyaç duyduğunuzda, canınız tatlı çektiğinde kolayca hazırlayıp afiyetle yiyeceğiniz bir tatlı bu. Bir de kaymakla beraber sunulunca iyice doyulmaz bir lezzet halini alıyor.

Zehra Teyzeme ve tarifi bana ulaştıran Duygucuğuma bir de buradan çok teşekkür ediyorum:)…

İşte Tarifi:

ZEHRA TEYZE’MİN REVANİSİ

Malzemeleri:

5 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı (riviera)

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1,5 limonun suyu

1 limonun kabuğunun rendesi (ben ilave ettim)

Şerbeti için:

4 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

İlk olarak şerbeti hazırlamak için bir tencerede şekerle suyu 1-2 taşım kaynatıp ılınmaya alıyoruz.

Diğer yanda revani için yumurtalarla şekeri mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. Limon suyu hariç diğer malzemeleri de ilave edip çırpıyoruz. En son limon suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsiye döküyoruz (ben büyük, kare borcam tepsi kullandım). 175C°’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz (yaklaşık 20-25 dk.).

Pişen keki fırından çıkartıp ilk sıcağının gitmesini sağlıyoruz. Hem şerbet hem de kek ılıkken şerbeti kekin her yerine dağıtarak döküyoruz.

Bu aşamada ben şerbetle buluşan revaniyi ılık fırının içine koydum, böylece daha da güzel kabarıp şerbeti içine çekti.

Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabında en az bir kaç saat dinlendiriyoruz. Soğuyan tatlıyı dilimleyip kaymakla servis ediyoruz.

Afiyet Olsun:).

9 Responses to “ZEHRA TEYZE’MİN REVANİSİ”

  1. Derya Says:

    Kelebeğim,
    Revani bizim evdede çok sık yapılır eşim çok sever:)))Zehra teyzenin ve senin
    ellerine sağlık öpüyorum.
    Seni çokkkk seven Ablan…

  2. mine(miskokululezzetler) Says:

    Aslıcığım çok seviyorum bende şerbetli tatlıları revaninin tarifini not ediyorum ellerine emeklerine sağlık sevgiler..

  3. butterfly Says:

    Derya ablacım çok teşekkür ederim:).
    Ben de çok öpüyorum:)..
    kelebeğin…

  4. butterfly Says:

    Mine ablacım özellikle misafir sofraları için şerbetli tatlılar çok uygun oluyor. Güzel yorumun için çok teşekkürler:).
    Sevgiler:))
    aslı

  5. NEŞELİ GÜNLER Says:

    Aslı hanım uzun zaman oldu özlemişiz sizi ve tariflerinizi
    Blog alemindeki durgunluk sizide vurdu anlaşılan
    Revani çok nefis görünüyor kaymakla mis olur

    sevgiler

  6. sagliklimutfak Says:

    Çok sevmem ama günlerdir aklımda revani yapmak var. Ellerine sağlık Aslım . karar verdiğim gün tarif alacağım ilk yer kristal kelebek ;) Sevgiler

  7. butterfly Says:

    Neşe Hanım haklısınız çoktandır yazamamıştım. İnsan ara verince yeniden başlaması da daha zor oluyor. Neyse bundan böyle daha sık yazmaya çalışacağım:).
    Güzel yorumunuz için teşekkürler.
    Sevgilerimle..
    aslı

  8. butterfly Says:

    Hilalcim açıkçası benim de şerbetli tatlılarla pek aram yok ama bu benim de yiyebileceğim hafiflikte bir tatlı. Denersen yorumlarını beklerim mutlaka:).
    Sevgileeer:)).
    aslı

  9. Börek Tarifleri Says:

    başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

Leave a Reply