YE-17 KABAKGİLLER: 2 TARİF DE BENDEN

Aralık 13, 2006 - 8:44 am 4 Comments

Bu ayın etkinliği “kabaklar” ile ilgili.

Böyle çok çeşitili bir sebzeyi konu olarak seçerek bizlere geniş seçim alanı yarattığı ve bu ayın ev sahipliğini üstlendiği için Vildan‘a çok teşekkürler…

Bizim evde her sebze gibi kabak da severek tüketilir..Hem yemek olarak hem de balkabağı tatlısı olarak soframızın vazgeçilmezlerindendir.

Ben de etkinliğe iki tarifle katılmak istedim. Birincisi çok lezzetli ve değişik bir salata/meze çeşiti. İkincisi de benim favori yemeklerimden biri. Ben çok fazla et sevmeyen biri olarak, bazı sebze yemeklerine et eklenmediğinde (tarifteki kabak yemeğinde olduğu gibi) daha çok seviyorum. Özellikle bu yemekteki nane içinizi ferahlatan hoş bir lezzet katıyor.

Herkese sevgiler..

CEVİZLİ KABAK SALATASI


Malzemeleri:
3 adet orta boy kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
2 diş sarımsak
5 dal dereotu
2 su bardağı süzme yoğurt
tuz

Yapılışı:

Kabakları soyup, ince şekilde rendeliyoruz ve bir kaşık zeytinyağıyla tavada suyunu çektirip soteliyoruz. Daha sonra 2 diş sarımsağı dövüp, istediğiniz miktar tuz, iri kırılmış ceviz ve ince doğranmış dereotu ile birlikte yoğurda karıştırıyoruz. Kabaklar iyice soğuyunca yoğurtlu karışıma ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp üzerini toz kırmızı biberle (ya da istediğiniz başka bir malzemeyle) süslüyoruz.

NANELİ KABAK YEMEĞİ


Malzemeleri:

3 adet orta boy kabak
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay tabağı pirinç
2 çay kaşığı kuru nane
tuz

Yapılışı:

Yemeklik doğradığımız soğan ve doğranmış sarımsakları sıvıyağla pembeleştiriyoruz. Daha sonra salça ve domatesi ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Bunların üzerine soyup, kesme şekeri büyüklüğünde doğradığımız kabakları ilave ediyoruz. Hepsini bir iki kez karıştırıp üzerini örtecek kadar kaynar su ekliyoruz. Kaynayan yemeğe yıkadığımız pirinci, nane ve tuzu ekleyip pişiriyoruz.

4 Responses to “YE-17 KABAKGİLLER: 2 TARİF DE BENDEN”

  1. serinmavi Says:

    Eline sağlık,ikiside güzel görünüyor.Naneli kabak yemeğine benzeyen bir yemeği Annem de yapar,ekşili ve naneli oldukça güzel oluyor.Kilis’in yöresel yemeklerindendir.Salata da çok lezizi oluyor bende yapıyorum…

    Ellerine sağlık..

    selam ve sevgilerrr

  2. butterfly Says:

    Serinmavicim teşekkürler..Annem bu naneli kabak yemeğini anneannemden öğrenmiş, hatta eskiden üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yerlermiş. Memleket olarak Kilis’le alakamız yok ama belki eski zamanlarda oralı bir arkadaşlarından almışlardır tarifi.
    Yorumların için çok sağol canım.
    Sevgiyle kal..
    aslı

  3. süheyla Says:

    merhaba ben kabak yemeğini çok severim ama sizin tarifinizde farklı olarak sarmısak ve nane var ilk fırsatta deneyeceğim evde kabak olsa şimdi gidip yapacağım ama…

  4. butterfly Says:

    Sevgili Süheyla,
    Sarımsak ve nane çok güzel tat katıyor kabak yemeğine. Deneyince yorumlarını beklerim.
    Sevgiler:).
    aslı

Leave a Reply