KAKAOLU SÜTLÜ KEK
Bu kekin tarifini yayınlayacakken yorumlar kısmında Sevgili Nurcan’ın davetini gördüm. Birkaç gündür arkadaşların sayfalarında görüyordum “Porselen Demlik Çay Etkinliği” başlığını, tam olarak keşfedememiştim. Tarif de tam denk gelince geçen gün annemin denediği bu kek tarifiyle etkinliğe katılabilirim diye düşündüm.
Öncelikle etkinlik başlığının bana hissettirdiklerinden söz edeyim birkaç kelime ile;
ÇAY bütün içecekler içinde bambaşka bir yere sahiptir benim için. Sabah kahvaltı öncesi, kahvaltıda, sonrasında, öğlen yemeğinden sonra, çalışırken ikindi vakitlerinde, akşam yemeğinden sonra hep sıcak bir bardak çayın hayali gelir gözümün önüne..Bizim evde çaydanlık her zaman fokurdar nitekim…Tamam, kabul, ben tam bir çay tiryakisiyim:). Porselen demlikte demlenen çayın ise keyfine doyulmaz..Öyleyse bu kez çayımızın yanına etkinlik tarifleri eşlik etsin..
Davet için teşekkürler Nurcan.
KAKAOLU SÜTLÜ KEK
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un (ben tam buğday unu kullandım)
1 su bardağı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
üzerine:
1 su bardağı süt
Yapılışı:
İlk olarak; yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra yağı, unu, nişastayı, kakaoyu, kabartma tozunu ve fındığı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yağlanmış bir borcam kaba ya da kek kalıbına karışımı döküp, 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişiriyoruz. Kek pişince sıcakken üzerine 1 bardak soğuk sütü döküp iyice içine çekmesini bekliyoruz.
Afiyet olsuuuuun:).
Not:
- Bu kekin dokusu çok farklı, çok güzeldi, sanırım bu içindeki nişastayla ilgili
- Ben evde olan malzemeleri düşünerek çikolatalarla servis yaptım. Ama eğer kaymaklı dondurma ile servis edilirse çok daha güzel olacağını düşünüyorum.