Bahar geldi mi gelecek mi derken kendimizi hoop diye yaz sıcaklarının kucağında bulduk..Ben şikayetçi değilim, sıcağı severim ama yine de güneşe dikkat etmek gerek. Mesela dün Anıtkabir’deydim, fark etmeden ıstakoz gibi olmuşum:). Olsun ama gerçekten değerdi…
Geçen hafta yoğun zamanlar geçirdim yine; gerek ofiste, gerekse ev hayatında..Arada bir yaş yaşlandım bile:). Mecazi değil, gerçekten bir yaş daha aldım hayattan…
Küçükken sanki daha mı güzel gelirdi doğum günleri? Tüm bir yıl boyunca doğum günümün gelmesini bekler dururdum. Hediyeler, pastalar, arkadaşlarla verilen ev partileri, vs.. hepsi de nasıl eğlenceli gelirdi öyle. Hem her çocukta olduğu gibi çabucak büyüyüverme hevesi de vardı tabi..
Ya şimdi?? Şimdi durum hiç de parlak değil:). Yaşımı artık bir yerde durdurmak, sabitlemek istiyorum delice:)). Birkaç sene öncesine kadar böyle düşüneceğim aklıma bile gelmezdi ama ciddi ciddi istiyorum bunu:).
Her neyse, işin şaka boyutu bir yana; sevdiklerimle beraber, sağlıkla girebildim ya yeni yaşıma bundan büyük mutluluk yok bence:).
Bu yıl kendime pasta da yapamadım ama çok güzel pastalar yedim (evde, ofiste). Hazır, tatlıdan bahsedip kelimelerimi de tatlandırmışken yaza uygun, ferahlatıcı, hafif ve bir o kadar da pratik bir tatlı paylaşmak istiyorum.
Bu tatlıda hem sütlü bir krema, hem meyve, hem de jöle var. Farklı farklı meyvelerle de çeşitlemelerini yapmak mümkün (muz ve çilek benim diğer deneyeceklerim arasında).
İşte tarifi:
JÖLELİ KİVİLİ PUDİNG
Malzemeleri:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 adet kivi
Dr. Oetker Bitkisel Jel (evde çilekli vardı onu kullandım)
Yapılışı:
Öncelikle vanilya hariç bütün puding malzemelerini, ocağa koymadan önce iyice karıştırıp pürüzsüz hal almasını sağlıyoruz ve kısık ateşte kaynayana dek pişiriyoruz. Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyip iyice karıştırarak biraz ılımaya bırakıyoruz. Puding ılıyınca içine, kabuklarını soyup, istediğimiz irilikte doğradığımız kivileri ilave ediyoruz ve hafifçe karıştırıyoruz. Kivili pudingi kaselere paylaştırıyoruz. Jöleyi üzerindeki tarife göre yapıp pudingin üzerine döküyoruz. Tatlımızı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra soğuk soğuk servis ediyoruz.
Afiyet olsun…
Ekleme:
Geçenlerde arkadaşım Nesrin beni mimlemişti..Kabul ediyorum, bu oyunlarda pek de başarılı değilim:). Cevaplamada çok dakik olamıyorum.
Nesrin’e beni oyuna davet ettiği için teşekkür ediyorum. Bu oyunda bir kaç madde halinde kendimizi tanıtmamız isteniyormuş. İnsanın kendisini anlatması çok zor ama işte benim hakkımda bir kaç cümle:
1. İçinde sanat olan herşeyi çok seviyorum. Yağlıboya resim yapmak, fotoğraf çekmek, yemek yapmak (ki bence başlı başına bir sanat) en sevdiğim uğraşlardandır.
2. Boğa burcuyum; sanat tutkunluğum da sanırım buradan kaynaklanıyor.
3. Çok aşırı duygusal bir insanım (ki bu bazen beni hayli zorluyor).
4. Hayvanları ve çiçekleri çok seviyorum.
5. Normalden fazla titiz ve düzenliyim (aşırısı sakıncali biliyorum ama elimde değil).
6. Çok ayrıntıcıyımdır.
7. Kahkahalarla gülmeyi çok severim:).
Ben de isteyen her arkadaşımı bu oyuna davet ediyorum:).