Archive for Mayıs, 2014

SÜTLÜ REVANİ

Mayıs 5, 2014 - 4:55 pm 4 Comments

Haftaya tatlı mı tatlı bir başlangıç olsun diye leziz ve bir o kadar da hafif bir tatlı tarifi vermek istedim bugün.

Bu tatlı annemin haftasonu sofrasından. İlk bakışta şerbetli bir tatlı görünümünde ama yerken sütlü tatlı-cheesecake arası bir lezzeti ve yumuşak bir dokusu olan, şerbet yerine az şekerli süt ile ıslatıldığından oldukça da hafif olan bu tatlıyı biz çok sevdik. Bundan böyle de özellikle misafir sofralarımızda sıkça yer bulacağa benzeyen bu tatlının tarifi işte şöyle:

SÜTLÜ REVANİ

Malzemeleri:

5 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1,5 limonun suyu

1 limonun kabuğunun rendesi

Şerbeti için:

1 lt süt

1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

İlk olarak şerbeti hazırlamak için bir kapta şekerle sütü karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. (sütü kaynatmadan, soğuk haldeyken, ara ara karıştırınca tüm şeker bu şekilde sütün içinde eriyor).

Diğer yanda revani için yumurtalarla şekeri bir mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. Limon suyu hariç diğer malzemeleri de ilave edip çırpıyoruz. En son limon suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsiye döküyoruz (biz büyük borcam tepsi kullandık). 175C°’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz (yaklaşık 20-25 dk.).

Pişen keki fırından çıkartıp ilk sıcağının gitmesini sağlıyoruz. İlk sıcaklığı geçince, sütlü karışımı kekin her yerine dağıtarak döküyoruz.

Üzerine sütlü şekerli karışımı döktüğümüz revaniyi bir süre de ılık fırının içine koyuyoruz, böylece daha da güzel kabarıp şerbeti içine çekmesini sağlıyoruz.

Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabında en az bir kaç saat dinlendiriyoruz. Soğuyan sütlü revaniyi dilimleyip, istersek kaymakla birlikte, servis ediyoruz.

Afiyet Olsun:).