PAZILI FIRIN MÜCVER
Sağlıklı ve de lezzetli…Olabilir mi? Kesinlikle:)..
Bu mücver bunun en büyük örneği. Çoğunluğu pazıdan oluşuyor zaten, ona taze soğan, kırmızı kapya biber ve hellim de eklenince tadı damağınızda kalıyor.
Hazırlaması, pişirmesi çok pratik. Annem televizyonda izlemiş bu tarifi. Böyle farklı tarifler görünce benim için not alıyor mutlaka. Bana anlattı, tarifi uyguladık. Ve sık sık yapacağımız, hatta çeşitlemelerini deneyeceğimiz güzel bir tarifimiz daha oldu:).
Bu mücverler fırında piştiği için de çok hafif.
İşte Tarifi:
PAZILI FIRIN MÜCVER
Malzemeleri:
1 bağ pazı
6-7 sap taze soğan
1 adet kırmızı kapya biber
yarım paket hellim peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı (ayrıca da tepsiyi yağlamak için)
3 adet yumurta
4 dolu yemek kaşığı un
tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Öncelikle pazıları sapları da dahil olmak üzere bıçakla incecik kıyıyoruz. Taze soğanları da aynı şekilde ince ince kesiyoruz. Kırmızı biberi ve hellimi de küp küp doğruyoruz. Dilimlenen pazıyı, taze soğanı ve biberleri bir kaba alıp üzerine damak tadımıza göre tuz ekliyoruz (hellim de tuzlu bir peynir olduğu için normalden az eklemekte fayda var), tuzla beraber sebzeleri elimizle ovalayarak biraz öldürüyoruz. Pazı çok su salmıyor ama bu şekilde nemlenip hacmi küçülmüş oluyor.
Daha sonra bu malzemeye yumurtaları, hellimi, zeytinyağını, unu ve baharatları ekleyip bir kaşıkla iyice karıştırtıyoruz. Tüm malzeme karışınca zeytinyağıyla yağladığımız fırın kabına (ben büyük kare borcam kullandım) iyice yayıyoruz.
Önceden 180C˚’ye ısıtılmış fırında mücverin üzeri kızarmaya başlayana dek (yaklaşık 25 dk. kadar) pişiriyoruz. Ilıyınca, istersek yanında yoğurtla birlikte servis ediyoruz.
Not: Ben bu mücveri soğukken de çok seviyorum.
Afiyet olsun:).