BEKLENEN, ÖZLENEN DAMLACIKLAR…KOKOSTAR KURABİYELER..
Önceki yazımda çok istemişim galiba; şu birkaç gündür yağmur neymiş hatırladık Ankara’da:). İki gün önce de bahçemizdeki laleler çiçek açtı. Evet, doğa burada çoktan uyandı…
Bugün doya doya ıslandım yağmur altında, sanki hiçbir telaşım yokmuş gibi tadını çıkardım serin damlacıkların. Bir süre için de olsa unuttum yapılacak işlerimi, kokusunu içime çektim nemli toprağın..
Cuma akşamları saat 10 bizim televizyonla buluşma vaktimiz. Diğer diziler silsilesinden çok farklı tuttuğum “Hatırla Sevgili” var çünkü bu saatte. Bence özellikle günümüz gençliğinin bir belgesel seyredercesine takip etmesi gereken, ülkemizin yakın siyasi tarihi hakkında objektif bakış açısıyla, öğretici bir eser bu dizi. Bu hafta çok hüzünlüydü. Biraz önce sonlanan dizinin etkisiyle bir buruk içim. Söylenecek ne çok söz var geçmiş ve bugünle ilgili.. Sayfalarca tutar içimden geçirdiklerim aslında ama işte bu da benim yemek blogum ve yazacaklarımı kurabiye tarifime bağlayamayacağım kesin..Neyse, sadece bu dizinin (eserin) benim için önemini burada belirtmek istedim bu akşam.
Geçenlerde Yeşil Kivi blogunda Seçil’in tarifini verdiği Kokostar Kurabiyeleri gördüm. Benim sık sık yaptığım Koko Toplarıma bayılan aile fertlerinin çok hoşuna gidecek bir kurabiye olabileceğini düşündüm.
Ben bu kurabiyelerin harika görünüşlerini Seçil’den esinlendim, tarifi ise kendi damak tadımıza göre şekillendirdim. Bu harika kurabiye tarifi için Seçil’e çok teşekkür ediyorum. Seçil’in orijinal tarifi burada. Altta ise benim mutfağıma uyarlanmış şekli yer alıyor.
Bu kurabiyelere bizimkiler bayıldı, bence mutlaka denenmesi gereken bir tarif:).
KOKOSTAR KURABİYELER
Dışı için:
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
2 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (ben tam buğday unu kullandım)
İçi için:
2 adet yumurtanın beyazı
2 su bardağı Hindistan cevizi
yarım su bardağı pudra şekeri
Yapılışına Seçil’in tarifinden bakabilirsiniz. Ben farklı olarak üst süsleme malzemesini hazırlamadım, onun yerine kurabiyeler ılıkken üzerlerine pudra şekeri eledim.
Afiyet olsun…..
EKLEME:
Bir yorum üzerine gördüm ki Seçilin sayfası açılmıyor. Ben de yapılışını daha önceden yazmadığım için tarif eksik kalsın istemedim. Benim yaptığım hali şöyle idi:
Benim yazdığım malzemelere göre, dış malzemesini karıştırıp çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlıyoruz. İç malzemesini de ayrı bir kapta iyice karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde alıp elimizde açtığımız dış hamurunun içine birer çay kaşığı iç malzeme koyup yuvarlayıp, 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. İstenirse kurabiyeler piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilebilir.