Archive for Nisan, 2008

YENİ BİR HAFTA, MUFFİN PİZZA…

Nisan 13, 2008 - 8:31 pm 29 Comments

Yoğunluğum her geçen günle artsa da tarif eklemeye ara vermek yok…
Bu muffin pizzaları geçenlerde abimler bize geldiğinde yapmıştım. Bu tarifi Hasret’in blogundan esinlendim. O muffin kalıbı kullanmıştı, ben de tek kişilik mini fırın kaselerinde yaptım. İç malzemesini kendi zevkimize göre şekillendirdim. Gerçekten çok pratik ve çok da lezzetli bir tarif bu. Sevgili Hasret’e bu güzel tarifi için teşekkür ederim. Burada onun tarifini, aşağıda da benim koyduğum malzemelerle yapılışını okuyabilirsiniz.
Herkese güzel bir hafta dilerim:).

MUFFİN PİZZA

Malzemeler:

Kişi sayısı kadar kare milföy hamuru
Ketçap
Kekik
Sucuk
Sosis
Kırmızı Biber (hani şu büyük, etli, tatlı olanlardan)
Konserve mısır
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

Isıya dayanıklı küçük kaseleri yağlayıp hepsine birer milföy hamurunu açarak yerleştiriyoruz. Ayrı bir tarafta ketçapı biraz suyla inceltip içine biraz kekik serpiyoruz. Hazırladığımız bu sosu milföylerin üzerine sürüp, bunun üzerine doğranmış sosis, sucuk, kırmızı biber ve mısır ekliyoruz. En üste kaşar peyniri rendesi serpip 170 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Alttaki fotoğrafta abicimi pizzasının keyfini sürerken görebilirsiniz:).

TRUFF

Nisan 4, 2008 - 10:14 am 32 Comments

Kaç zamandır arkadaş bloglarda birbirinden renkli, birbirinden lezzetli görünümde trufflara bakıp bakıp “bir gün ben de yapmalıyım” diyordum. Hatta uzunca süredir artan keklerimi poşetleyip bir gün truff haline dönüştürmek için saklıyordum. Geçen haftasonu bu düşüncemi eyleme geçirdim ve ilk truff denememi yaptım ben de:)…

TRUFF

Malzemeleri:

200 ml krema (küçük kutularda satılanlardan)
100 gr sütlü çikolata
100 gr bitter çikolata
istediğiniz miktarda kek (ben 5-6 dilim civarında artan keklerimden kullandım, keklerim kakaolu, cevizli ve üzümlüydü)

Dışını kaplamak için:

File antep fıstığı, dövülmüş fındık, hindistan cevizi

Yapılışı:

Öncelikle kremayı bir tencereye döküp ısıtıyoruz, kaynamadan hemen önce ocaktan alıp içine ufak ufak kestiğimiz çikolataları atıp sürekli karıştırarak çikolataları iyice eritiyoruz.
Kekleri ince ince ufalayarak çikolatalı kremanın içine ekliyoruz, hepsini iyice karıştırıp homojen bir görüntü elde ediyoruz. Karışımı bu şekliyle oda sıcaklığında 3-4 saat (ara ara karıştırarak) daha sonrada buzdolabında da 3-4 saat bekletiyoruz. Bekleyip sertleşen trufftan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Dışını istediğimiz malzemeye (fındık, fıstık…) bulayıp servis ediyoruz.

Not: Servis etmeden önce truffların buzdolabında beklemesi gerekiyor.
Afiyet olsuuun:). Herkese güzel bir haftasonu diliyorum.

MANTARLI KÖFTELER

Nisan 1, 2008 - 2:10 pm 10 Comments
Bu yazıda geçen haftasonu annemin yaptığı bir köfte tarifini paylaşmak istiyorum. Ben bir et yemeğini bu kadar zevkle yiyebileceğimi hiç düşünemezdim..Böyle söylüyorum çünkü etle aram hiç yoktur; aile zoruyla:) arada sırada yerim. Ama bu köfte bambaşka bir şeymiş:). Annem sanırım tarifini televizyondan almış ve yine kendimize göre şekillendirmiş.

Benden tam not alan bu köftenin tarifi şöyle:

MANTARLI KÖFTE

Malzemeleri:
Köftesi için:

 

 

 

1 kg köftelik dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş )
1 adet yumurta
yarım ekmeğin ufalanmış içi
birkaç dal maydanoz (doğranmış)
tuz
karabiber

 

 

İçi için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy kuru soğan
1 paket mantar
2 adet orta boy domates
tuz
karabiber

Üzerine:

Kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı domates salçası


Yapılışı:

Öncelikle köfte malzemelerini iyice karıştırıp yoğuruyoruz. Bir süre dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Daha sonra ortasına parmağımızla bastırıp çukurlaştırdığımız köfteleri tepsiye dizip, 200 C°’deki fırında pişiriyoruz.
Köfteler pişerken diğer yanda, yemeklik doğradığımız soğanı yağla kavurduktan sonra küp kesilmiş mantar ve domatesleri de ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırıp, suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Mantarlı karışımı pişen köftelerin içlerindeki oyuklara pay edip üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz. 2 yemek kaşığı salçayı biraz suyla seyreltip köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
Daha sonra köfteleri kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırında son pişirmeden geçiriyoruz.

Yanında pirinç pilavıyla harika oluyor. Herkese afiyet olsun:).