YENİ YIL
Umarım 2008 yılı hem ülkemiz hem de dünya için barış ve dostluk, bizler için sağlık, huzur, mutluluk, başarı ve bol bol da şans getirir. Seneye bu günlerde, geçirdiğimiz seneye şöyle dönüp de bir baktığımızda “2008 benim senemdi” demek nasip olsun hepimize:).
DAHA NİCE GÜZEL SENELERE, HEP GÜZEL YAŞANMIŞLIKLARLA, HEP GÜZEL UMUTLARLA, BİRLİKTE ULAŞMAK DİLEĞİYLE:)…
YENİ YIL PASTASI
Pandispanya İçin:
5 yumurta
2 kahve fincanı nişasta
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 litre süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Üst Kreması İçin:
Ara kremasının malzemelerini yarım ölçü kullanıp 1 yemek kaşığı kakao ekleyerek bir krema pişirebiliriz ya da daha pratik ve lezzetli bir alternatif olan Dr. Oetker’in Kakaolu Creme Ole’sini üzerindeki tarife göre hazırlayıp kullanabiliriz.
Ayrıca:
hazır antep fıstığı ve badem krokan (biraz şeker eritip kabuksuz fıstık ve bademle karıştırıp bir yağlı kağıt üzerinde soğutarak evde kendiniz de krokan hazırlayabilirsiniz)
Yapılışı:
Pandispanya için şeker,su ve yumurtaları mikserle köpük olana kadar çırpıp şekerin erimesini sağlıyoruz. Sonra unu, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu karışıma ekleyip bu karışımı, yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pandispanyayı ben bir gece önce yapıp buzdolabında bekletiyorum, pandispanya iyice soğuyunca pastayı hazırlamak çok daha kolay oluyor. Pandispanya oldukça yüksek olduğundan ben ertesi gün üçe böldüm ve her katını biraz soğuk sütle ıslattım.
Krema için un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye koyup azar azar süt ilave edip karıştırarak topaklanmasına izin vermeden pişiriyoruz. Bir süre kaynayan kremayı ocaktan alıp içine vanilyayı ekliyoruz. Bir kaba alıp çırparak iyice soğutuyoruz ve içine süt kremasını da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra ilk pandispanya katını alıp kremanın bir kısmını yayıyoruz. Üzerine muz dilimlerini dizip ikinci katı kapatıyoruz. İkinci katın üzerine de kalan kremayı sürüp, üzerine parçalanmış badem krokan serpiştiriyoruz. Üçüncü katı da kapadıktan sonra pastanın her yerini üst kremamızla sıvıyoruz. En üste parçaladığımız antep fıstıklı krokanı serperek pastamızı süslüyoruz. Buzdolabında birkaç saat (1 gece bekleyebilirse daha iyi olur) dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Not:
Herkese afiyet olsun…