GARNİTÜRLÜ ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
İşyerimiz şehrin merkezinden dışarıda olduğu için oldukça sessiz ve yeşillik bir yerde çalışma imkanına sahibim. Etrafımızda işyeri olmayan arsalarda tarlalar var ve buğday ekili. Eskiden böyle alanlara bu kadar yakın değilken hep çim sandığım bu alanlar meğer topraktan filizlenmiş yemyeşil ekinlerle doluymuş. Şimdi kışın yüz gösteren soğuğuna inat, yemyeşil görünüşleriyle içimi ısıtan bu manzara çok yakınlarda beyazlar altında kalacak biliyorum. O zamana kadar bu capcanlı yeşilliklerin tadını çıkaracağım ben:).
Aşağıdaki fotoğraflar da annemlerin bahçesinden birkaç sonbahar manzarası. Bu güzellikleri burada paylaşmak istedim…
Hem tam bir sebze delisi olduğumdan hem de sayfalarımda sağlıklı tariflere yer vermek istediğimden bugün bir de zeytinyağlı yemek tarifi vermek istiyorum.
Sağolsun anneciğim, küçüklüğümüzden beri abimle bana, türlü türlü zeytinyağlı yemekler yaparak sağlıklı yemek sevgisini aşılamış bizlere. İyi ki de öyle yapmış, ben de sofrada mutlaka böyle bir sebze yemeği bulundurmayı seviyorum.
Tarif Garnitürlü Zeytinyağlı Kereviz yemeği. Bu tarifte şimdi tam mevsimi olan kerevizleri öyle bir kullanıyoruz ki görüntüsü aynı zeytinyağlı enginara benziyor:).
İşte Tarifi:
GARNİTÜRLÜ ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Malzemeleri:
4 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye (konserve ya da dondurulmuş olabilir)
1 adet iri kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı un
2 adet kesme şeker
tuz
Yapılışı:
Öncelikle kerevizleri soyup ortadan ikiye bölüyoruz ve her bir parçanın içini hafifçe oyuyoruz. Kerevizlerin içlerinden çıkan parçaları atmıyoruz ki yemeğin iç malzemesinde kullanabilelim. Sonuç olarak 1 adet kerevizden 2 adet çanak şeklinde parça çıkıyor.
Havuç ve patatesleri tavla zarı şeklinde doğrayıp haşlıyoruz. Soğanı piyazlık doğrayıp bir tencerenin dibine seriyoruz. Kereviz çanaklarını oyuk kısımları üste bakacak şekilde soğanların üzerine yerleştiriyoruz. Diğer yanda kereviz içlerini, haşlanmış patates, havuç ve bezelyeyi karıştırıp kerevizlerin içini bu malzemeyle dolduruyoruz.
Yarım limon suyunu ve suda ezdirdiğimiz unu kerevizlere ekliyoruz. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, zeytinyağı, şeker ve tuz ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.
Kerevizler pişince başka bir kaba alıp iyice soğuttuktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun:).