KUŞKONMAZ ÇORBASI
Bahar yağmurlarının ufak, serin dokunuşları, gökyüzünün kah güneş açıp kah bulutlarla kapanışı ve üşümemek için ince de olsa ceketlerimizi giydiren şu havalar benim gibi çorba severler için akşam eve gelip bir kase çorbayla ısınmaya en güzel ortamı sağlıyor…
Bugün kuşkonmazla yapılan, leziz bir çorba tarifi paylaşacağım. Tarif canım anneciğimden. Tezgahlarda tazecik kuşkonmazlar yerini almışken yapılası, yenilesi bir çorba oldu gerçekten de. Kuşkonmazın o kendine has lezzetine bayılıyorum ben, sayısız yararları da cabası zaten.
İşte Tarifi:
KUŞKONMAZ ÇORBASI
Malzemeleri:
1 bağ taze kuşkonmaz
1 küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı mascarpone peyniri (süt ya da krema da kullanılabilir)
1 tutam dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle kuşkonmazları yıkayıp, alt uçlarını bıçakla alıp bir soyacak yardımıyla dış kabuklarını biraz alıyoruz ve her kuşkonmaz dalını 3-4 parçaya kesiyoruz. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla birlikte biraz soteliyoruz ve unu da ekleyip beraberce biraz kavuruyoruz. Kuşkonmazları da tencereye ilave ettikten sonra üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kuşkonmazlar yeterince kaynayıp yumuşadıklarında tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz ve ateşten alıyoruz. Bir el blenderi kullanarak iyice pürüzsüz hale getiriyoruz. Mascarpone peynirini ekleyip iyice karıştırıyoruz (biz evde son yapılan tiramisudan kalan mascarponeyi değerlendirmeyi tercih ettik ama onun yerine krema ya da süt de ilave edilebilir). Üzerine kıyılmış dereotunu da ekleyip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun:)
Nisan 17th, 2014 at 11:46
Kelebeğim;
Kuşkonmaz hiç denemedim sen yaptıysan eminim çok lezzetlidir ellerine sağlık şifa olsun öpüyorum kocaman…
Seni çokkkk seven ablan…..
Nisan 17th, 2014 at 17:35
Derya ablacım çok teşekkür ederim. Gerçekten çok leziz bir çorba oluyor.
Ben de kocaman öpüyorum:))
seni çok seven kelebeğin