KREMALI ISPANAKLI TAVUK GÖĞSÜ
İşte bir yılı daha geride bıraktık…
Geçen bu bir yılda, neşeli, mutlu hallerimi olduğu kadar hüzünlü, karışık zamanlarımı da bir şekilde yansıttım bu sayfalara. Çünkü yazılanlar tamamen Kristal Kelebeğin iç dünyasının aktarımıydı bir anlamda. Yazdıkça mutluluklar katlandı, arttı; üzüntüler dağıldı, gitti..
Mutfaktaki türlü denemelerimi, yemek maceralarımı paylaştım. Tariflerimi mümkün olduğunca çok güncellemeye çalıştım (ah şu tembellik zamanları yok mu, bazen ara verdirtti bana:)). Sonra, komşu blogları ziyaret ettim elimden geldiğince. Ne çok şey öğrendim hayata ve mutfağa dair onlardan.
Bloglarımız sayesinde ne güzel insanlar tanıdım. Kimi dostlarım ve ablalarım kalplerini açtı bana bütün samimiyetleriyle, onlarla ne çok şey paylaştım.
Kısacası bu sene de blogum beni yine çok mutlu etti. Ve Kristal Kelebek böylece yaş hanesine bir sayı daha ekledi:).
Umarım gelecek yıl hepimiz için sağlıklı, huzurlu, şanslı bir yıl olur.
Ben diyebilirim ki; 2010 benim senemdi:). Darısı gelecek senelerin başına…
Bu senenin son tarifi tavukla yapılan bir deneme olsun; Kremalı, Ispanaklı Tavuk Göğsü. Kolay ve lezzetli, insan bir yemekten daha ne ister ki:).
İşte Tarifi:
KREMALI ISPANAKLI TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeleri:
1 kg ince kesilmiş tavuk göğsü
500 gr. Ispanak
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük kutu süt kreması
yarım su bardağı süt
birer tutam karabiber, kırmızı pul biber, kuru sarımsak, muskat rendesi
tuz
üzerine: eski kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Öncelikle ince kesilmiş tavuk göğüslerini çok az sıvıyağ sürülmüş tavada, altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Kızaran tavukları bir fırın kabının tabanına diziyoruz.
Diğer yanda zeytinyağında, yemeklik doğradığımız kuru soğan ile ince ince doğradığımız ıspanakları soteliyoruz. Ispanaklar suyunu çekince kremayı ve sütü ekliyoruz. Baharatları ve tuzu da ilave ettikten sonra ıspanak sütü biraz çekinceye kadar (hafif sulu bir karışım oluyor) pişiriyoruz. Ispanaklı karışımı tavukların her yerini kapatacak şekilde üzerine yayıyoruz.
Bu şekilde önceden 200C°’ye ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Tavukları fırından çıkarmadan hemen önce kaşar rendesini de üzerine serpiyoruz. Kaşarlar eriyince fırından alıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun:)