KREMALI ISPANAKLI TAVUK GÖĞSÜ

Aralık 30, 2010 - 9:15 am 14 Comments

 

İşte bir yılı daha geride bıraktık…

 

Geçen bu bir yılda, neşeli, mutlu hallerimi olduğu kadar hüzünlü, karışık zamanlarımı da bir şekilde yansıttım bu sayfalara. Çünkü yazılanlar tamamen Kristal Kelebeğin iç dünyasının aktarımıydı bir anlamda. Yazdıkça mutluluklar katlandı, arttı; üzüntüler dağıldı, gitti..

 

Mutfaktaki türlü denemelerimi, yemek maceralarımı paylaştım. Tariflerimi mümkün olduğunca çok güncellemeye çalıştım (ah şu tembellik zamanları yok mu, bazen ara verdirtti bana:)). Sonra, komşu blogları ziyaret ettim elimden geldiğince. Ne çok şey öğrendim hayata ve mutfağa dair onlardan.

 

Bloglarımız sayesinde ne güzel insanlar tanıdım. Kimi dostlarım ve ablalarım kalplerini açtı bana bütün samimiyetleriyle, onlarla ne çok şey paylaştım.

 

Kısacası bu sene de blogum beni yine çok mutlu etti. Ve Kristal Kelebek böylece yaş hanesine bir sayı daha ekledi:).

 

Umarım gelecek yıl hepimiz için sağlıklı, huzurlu, şanslı bir yıl olur.

 

Ben diyebilirim ki; 2010 benim senemdi:). Darısı gelecek senelerin başına…

 

Bu senenin son tarifi tavukla yapılan bir deneme olsun; Kremalı, Ispanaklı Tavuk Göğsü. Kolay ve lezzetli, insan bir yemekten daha ne ister ki:).

 

İşte Tarifi:

 

KREMALI ISPANAKLI TAVUK GÖĞSÜ

 

 

Malzemeleri:

 

1 kg ince kesilmiş tavuk göğsü

500 gr. Ispanak

1 adet orta boy kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 küçük kutu süt kreması

yarım su bardağı süt

birer tutam karabiber, kırmızı pul biber, kuru sarımsak, muskat rendesi

tuz

 

üzerine: eski kaşar peyniri rendesi

 

Yapılışı:

 

Öncelikle ince kesilmiş tavuk göğüslerini çok az sıvıyağ sürülmüş tavada, altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Kızaran tavukları bir fırın kabının tabanına diziyoruz.

 

Diğer yanda zeytinyağında, yemeklik doğradığımız kuru soğan ile ince ince doğradığımız ıspanakları soteliyoruz. Ispanaklar suyunu çekince kremayı ve sütü ekliyoruz. Baharatları ve tuzu da ilave ettikten sonra ıspanak sütü biraz çekinceye kadar (hafif sulu bir karışım oluyor) pişiriyoruz. Ispanaklı karışımı tavukların her yerini kapatacak şekilde üzerine yayıyoruz.

 

Bu şekilde önceden 200C°’ye ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Tavukları fırından çıkarmadan hemen önce kaşar rendesini de üzerine serpiyoruz. Kaşarlar eriyince fırından alıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

 

Afiyet Olsun:)

14 Responses to “KREMALI ISPANAKLI TAVUK GÖĞSÜ”

  1. Hilal Says:

    CANIM ELLERİNE SAĞLIK ARA ARA BENDE KREMALI LEZZETLER YAPMAYI SEVERİM. SEVGİLER

  2. nesrin Says:

    2010 yilinin senin icin güze gecmesine sevindim. Kac kisi 2010 benim senemdi diyebilir. Acisiyla tatlisiyla gecti gitti. Yeni yilda her sey daha güzel olsun umarim senin icin. Yemek de bu arada harika görünüyor. Ellerine saglik.

  3. derya Says:

    Canım Kelebeğim sende benim için çokkkk değerlisin.Senin gibi güzel yürekli bir kardeş kazandığım için bende çok şanslıyım.İnşallah tüm güzellikler ömrün boyunca seninle olur.Yemeğinde harika ellerine sağlık kocaman kocaman öpüyorum.
    Seni çokkkkkkkk seven ablan…

  4. Hülya Says:

    Yılın son tarifi de diğerleri gibi muhteşem olmuş.
    Sevgilerin,mutlulukların katlanarak arttığı yıllar diliyorum.

  5. love and smile Says:

    :) mutlu 2011 hepimize…

  6. yemekaski.com seçil Says:

    Yeni yılın kutlu olsun Aslıcım.. sevgiler..

  7. disal Says:

    canım inşallah 2011 de senin ve tüm sevdiklerimizin senesi olur…ve bundan sonraki yıllarda:))))iyi yıllar diliyorum sana…

    ellerine sağlık..yemeğin harika..sunum süper.:)

  8. tugba Says:

    Ispanağıda seviyorum tavuğuda ama ikisi bir arada denememiştim.Güzel olduğu kesin.Ellerine sağlık..

  9. zeynep Says:

    merhaba Aslı
    Öncelikle hayırlı bir yıl dilerim sana ve seninle birlikte ailene..
    bu arada tarifini aldım anneme göre tam
    hem sağlıklı hem leziz:)
    ellerine sağlık.
    selamlar.

  10. butterfly Says:

    Canım arkadaşlarım, ablalarım hepinize güzel yorumlarınız ve yeni yıl dilekleriniz için teşekkürler).
    Hepimiz için her açıdan güzel bir yıl olsun 2011..
    Sevgilerimle:).
    aslı

  11. Aysel Says:

    Tavuğu lezzetlendirmek ve yanına pilav yerine sebze almak için güzel bir yöntem… Ellerine sağlık Aslıcığım, sımsıcak sevgiler, Mutlu yıllar…

  12. butterfly Says:

    Çok teşekkürler Ayselcim. Sana da mutlu yıllar:).
    Sevgilerimle.
    aslı

  13. mine Says:

    Aslıcığım senin bir tarifini ararken bu yazını okumadığımı farkettim. Bütün güzellikler hepsi senin gibi gönlü güzel saf temiz insanların olsun bizler senin gibi bir güzelliği tanıdığımız için çok mutluyuz yeniyıl sana çok daha güzel günler getirsin Müge ile çok öpüyoruz sevgiler bizden….

  14. butterfly Says:

    Canım Mine ablam 2010 yılı bana sizler gibi güzel insanları kazandırdı, bunun için çok mutluyum:). Yeni yıl bize çok daha güzel, mutlu, huzurlu günler getirsin..
    Mügeciğimi ve seni çok öpüyorum…
    Sevgilerimle.
    aslı

Leave a Reply