ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYELERİM
Hani herkesin elinin alıştığı bir tarif vardır..Malzemeleri, ölçüleri hep akıldadır. Uzun süre tekrar yapılmasa bile unutulmaz bu ölçüler. Gerçi genelde sık sık yapılan, ev halkı tarafından sevilen tariflerdir bunlar:)..
Benim bugün paylaşacağım tarif de bu tanımlamaya uyan, çok uzun yıllardır yaptığım bir kurabiyenin tarifi…Şimdiye kadar kim tattıysa hep olumlu şeyler söylediler bu kurabiyeler hakkında. Belki de bu yüzden, farklı misafir gruplarına ikramlar hazırladığımızda mutlaka bu kurabiyeden de yaparım. Benim garanti tarifimdir aynı zamanda:). (Hatta niye şimdiye kadar tarifini paylaşmamışım diye hayret ettim kendime:)).
İlk olarak ne zaman yapmıştım hatırlamıyorum bile..Ama” hafif olsun, gönül rahatlığıyla yiyelim, lezzeti de hafifliğiyle yarışsın” diyerek yaptığım bir kurabiyeydi. İçinde her hamur işinde kullandığım gibi yine tam buğday unu kullandım. Az şeker ve az zeytinyağı ile istediğim hafifliği yakaladım. Şekeri kıstığım kadar içine kuru üzüm ekledim, çokça da ceviz; bu da lezzet kısmını tamamladı. Bol tarçının bu lezzeti katmerlediğinden de bahsetmeden edemeyeceğim tabi:).
Bu kurabiye pişerken evi saran tarçın kokusunu içinize çekin..İşte bu koku beni en yorgun, en üzgün, en karamsar halimde bile mutlu etmeye, başka diyarlara götürmeye yeter:)..Kurabiyelerim pişer, ben mutlu olurum:))..
İşte Tarifi:
ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYELERİM
Malzemeler:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 kase iri dövülmüş ceviz
1 kase çekirdeksiz kuru üzüm (3-5dk suda bekletilip kurulanacak)
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (ben tam buğday unu kullandım)
bir fiske tuz
Yapılışı:
Bir yoğurma kabına yumurtaları, bir fiske tuzu, şekeri, zeytinyağını ve tarçını alıp bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Kuru üzümü ve cevizi de ekleyip karıştırıyoruz. Kabartma tozunu da döküp unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Sonuçta ele yapışmayan biraz sertçe bir hamurumuz oluyor.
Hamurdan gelişi güzel parçalar kopartıp, çok hafif toparlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Kurabiyelerin şekilsiz olması gerekiyor aslında:). İstersek iki kaşık kullanarak da, hamurdan parçalar kopartıp tepsiye dizebiliriz.
Önceden 175C°’ye ısıtılmış fırında kurabiyeler kızarana kadar (yaklaşık 17-20 dk.) pişiriyoruz.
Not: Kurabiyeler biraz sertçe, kıyır kıyır bir kıvamda olacak. Bu kıvamı günlerce koruyabiliyorlar..
Afiyet Olsun:)