MUZLU RULO TATLI
Bugün, son zamanlarda bizim evin favorisi olan tatlının tarifini paylaşacağım…
Yapımı pratik ama görüntüsü onu yalanlarcasına şık ve özenli, bu yüzden de davet sofralarına çok yakışan bir tatlı bu. Üstelik benim gibi sütlü tatlı düşkünlerini çok mutlu edecek şekilde hafif bir de lezzeti var.
İşte Tarifi:
MUZLU RULO TATLI
Malzemeleri:
1lt. süt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket petibör bisküvi
Muz (miktarı muzun büyüklüğüne göre değişiyor, toplamda 12 ruloya yetecek kadar)
Yapılışı:
Öncelikle petibör bisküvileri robotta iyice çekip, ufaltıp bir fırın tepsisinin tabanına bir katman oluşturacak şekilde yayıyoruz. Böylece fırın tepsisinin yüzeyinde açık yer kalmamalı.
Diğer yanda, bir tencerede sütü, şekeri ve unu karıştırıp, kısık ateşte kaynayıp koyulaşana dek pişiriyoruz. Muhallebimiz 3-5 dakika kaynadıktan sonra vanilyayı ve tereyağı ilave edip, karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz. Bu karışımı bir blender ya da mikser yardımıyla iyice karıştırıp topaksız, homojen bir kıvam almasını sağlıyoruz.
Muhallebiyi yavaşça tepsideki bisküvilerin üzerine döküp, eşit şekilde yayıyoruz (yaklaşık 0.5-1cm kalınlığında bir muhallebi katı olacak). Muhallebi bu şekilde oda sıcaklığına geldikten sonra en az 4-5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz (ben bir gece bekletiyorum).
Daha sonra dinlenip iyice katılaşan muhallebiyi dikdörtgen parçalara kesiyoruz. Ben resimde görülen muhallebiyi boyuna dörde, yatayda da üçe bölerek yaklaşık 8x12cm’lik dilimler elde ettim. Dikdörtgenlerin boyutu sizin ne büyüklükte tatlılar isteyeceğinize göre değişkenlik gösterebilir.
Bu ufak dikdörtgenlerin kısa kenarının ucuna enlemesine ikiye böldüğümüz muzları yerleştiriyoruz (benim muzlarım küçüktü, bu yüzden tüm boylarını kullandım). Spatula yardımıyla muzun bulunduğu kenarı kaldırıp rulo yaparak tatlıyı sarıyoruz. Böylece en alttaki bisküvi katmanı en dışa gelmiş oluyor. Kat yeri aşağıda kalacak şekilde servis tabaklarına alıp servis ediyoruz.
Yanında bir top dondurmayla servis edersek çok daha doyulmaz bir sunum elde etmiş oluruz:).
Afiyet Olsun:).