Archive for Şubat, 2012

LORLU KURABİYELER

Şubat 15, 2012 - 1:16 pm 15 Comments

Tarifini vereceğim kurabiyeler geçen hafta içinde tam iki kez yapılıp, yapıldıkları gün bittiler:).

Lorun ve tereyağının süt kokusunu sonuna kadar hissettirdikleri, içindeki lordan dolayı yumuşak, ağızda dağılan kıvamıyla bir yiyene ikinciyi mutlaka yedirtecek cinsten kurabiyeler bunlar. Sütün, çayın, kahvenin yanında çok güzel gidiyorlar:).

İşte tarifi:

LORLU KURABİYELER

Malzemeleri:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 küçük çay bardağı zeytinyağı

250 gr tatlı lor peyniri

1 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı dövülmüş ceviz

2,5 su bardağı un (ben tam buğday unu kullandım)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yapılışı:

Bir yoğurma kabında yumurtayı, yağları, şekeri, cevizi ve lor peynirini iyice karıştırıyoruz. Bu karışımın üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip  iyice yoğuruyoruz.

Bu sırada fırınımızı 175C°’ye ayarlayıp ısıtıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp hafif yassılaştırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Kurabiyeler pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 dk.) pişiriyoruz.

Afiyet olsun:).

EKŞİLİ KIŞ TÜRLÜSÜ

Şubat 10, 2012 - 3:24 pm 14 Comments

 

Kış sebzelerinin leziz bir birleşimi bugünkü tarifim..Etsiz bir kış türlüsü. Kerevizin en sevdiğim halidir ayrıca bu yemek. Kim bilir, sevmeyenlere bile kerevizi  sevdirebilir belki ekşi lezzetiyle.

 

Ya da kerevizi de çok sevdiğimden böyle düşünüyor olabilirim tabi:).

 

İşte tarifi:

 

EKŞİLİ KIŞ TÜRLÜSÜ

 

 

Malzemeleri:

 

1 adet orta boy kuru soğan

5 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet havuç

2 adet patates
3 adet kereviz

1 yumurtanın sarısı

1 limonun suyu

Kerevizlerin yaprakları

Tuz

 

Yapılışı:

 

Öncelikle sıvıyağda yemeklik doğranmış kuru soğanı, halka halka kestiğimiz havuçları, soyduğumuz sarımsakları (doğramadan) biraz kavuruyoruz. Salçayı da ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra üzerlerine kaynar su ekleyip bir kaç dakika kaynatıyoruz.

 

Diğer yanda kerevizleri ve patatesleri soyup kuşbaşı şeklinde doğruyoruz, onları da kaynar suya ilave ediyoruz. Tuzunu ekleyip, sebzeler pişene kadar kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.

 

Sebzeler pişince, bir kapta yumurta sarısını, limon suyunu ve yemeğin sıcak suyundan birkaç kaşığı karıştırıp yemeğe ilave ediyoruz. İsteğe göre bu aşamada kereviz yapraklarını yemeğin üzerine doğrayıp daha yoğun bir aroma elde edebiliriz. Hafifçe karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Yemeğimiz servise hazır.

 

Afiyet olsun:).