LORLU KURABİYELER
Tarifini vereceğim kurabiyeler geçen hafta içinde tam iki kez yapılıp, yapıldıkları gün bittiler:).
Lorun ve tereyağının süt kokusunu sonuna kadar hissettirdikleri, içindeki lordan dolayı yumuşak, ağızda dağılan kıvamıyla bir yiyene ikinciyi mutlaka yedirtecek cinsten kurabiyeler bunlar. Sütün, çayın, kahvenin yanında çok güzel gidiyorlar:).
İşte tarifi:
LORLU KURABİYELER
Malzemeleri:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
250 gr tatlı lor peyniri
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2,5 su bardağı un (ben tam buğday unu kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı:
Bir yoğurma kabında yumurtayı, yağları, şekeri, cevizi ve lor peynirini iyice karıştırıyoruz. Bu karışımın üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Bu sırada fırınımızı 175C°’ye ayarlayıp ısıtıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp hafif yassılaştırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Kurabiyeler pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 dk.) pişiriyoruz.
Afiyet olsun:).