YAZ TÜRLÜSÜ
Bu haftasonu yine dolu dolu geçti. Zaten hafta sonunu iple çektikten sonra daha ne olduğunu anlayamadan bitiveriyor.
Cumartesi günü zamanla yarıştık resmen; sabah evde kombinin bakımı için usta geldi, sonra kuaför ve biraz süslenme:), sonra abimin mezuniyetinin 10. yılı şerefine okulda madalya töreni oldu, sonra bir nikaha yetiştik… Halimiz görülmeye değerdi doğrusu:). O koşturma arasında ayaküstü de karnımızı doyurduk. Eh, sıcakların o gün bize pek yardımcı olmadığı da bir gerçekti.. Yine de bütün yoğunluğuna rağmen eğlenceli bir gündü.
Canım abim mezun olalı tam 10 yıl olmuş, zaman ne çabuk geçiyor. Benim önümde 5 yılım daha var, 10 yıllık bir mühendis olmaya:)… Abim yeniden mezuniyet cübbesini giydi, cübbe ona yine çok yakıştı, 10. yıl madalyası da. Artık darısı benim başıma:).
Bu aralar sıcak havalardan mıdır bilmiyorum üzerimde bir ağırlık var. Kafamda yapmak istediğim pek çok şey var ama beni harekete geçirecek kıvılcım yok sanki… Böyle tuhaf bir ruh halindeyim:).
Yayınlanacak tarifler de birikti ama aynı durumdan ötürü blogumu güncelleme adına bilgisayarın başına geçemiyorum bir türlü. Dediğim gibi herhalde havalardandır ve geçiçi bir durumdur. Zaten bu sene şu havalara bir alışamadım gitti. Ankara’da bugün sıcaklık gündüz 31 derece, gece ise 14 dereceymiş; demek ki suçu havalara bulmakta çok da haksız değilim:).
Bugün, yaz sebzeleriyle hazırlayacağımız nefis bir türlü tarifi paylaşacağım. Yanında da pirinç pilavı ve cacık olursa muhteşem üçlü tamamlanmış olur:).
İşte tarifi:
YAZ TÜRLÜSÜ
Malzemeleri:
250 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr taze fasulye
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2-3 adet patates (benim patateslerim küçüktü, 7-8 adet, doğramadan kullandım)
2 adet domates
2 adet sivri biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
Yapılışı:
Öncelikle yemeklik doğradığımız soğanlarla etleri, yağ ilavesiyle, bir tencerede iyice kavuruyoruz ve bir kenara alıyoruz.
Fasulyeleri ayıklayıp; kabak, patlıcan ve patatesleri soyup, istediğimiz boyda doğruyoruz. Domatesleri soyup küp küp doğruyoruz, biberleri kesip, sarımsakları minik minik doğrayıp domateslere ekliyoruz.
Kavrulan etlerin üzerine pişme sırasına göre önce fasulyeleri, sonra patlıcanları, kabakları ve patatesleri yerleştiriyoruz. Her sebze katının üzerine domates, biber ve sarımsak karışımından döküyoruz. Salçaları suyla ezip sebzelerin üzerine ilave ediyoruz. Yeterince su, tuz ve karabiber ekliyoruz. Tencereyi önce alüminyum folyo ile sonra da tencerenin kapağı ile kapatıp, kısık ateşte türlüyü pişiriyoruz.
Not: Evde bamya varsa ondan da koyuyorum. Türlüye bamya çok yakışıyor. Eğer bamya konulacaksa en üst kat olarak tencereye yerleştiriyoruz.
Afiyet olsun:).