MANTARLI ENGİNAR
Sebzelerin hepsini severim de bazıları favorimdir. Bu yemekte de çok sevdiğim iki sebzeyi birleştirdim; enginar ve mantarı..Enginarı daha çok zeytinyağlı yemek şeklinde yerdik. Bu şekilde, sıcak olarak da çok hoşumuza gitti. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacak bir lezzet çıktı ortaya..
İşte tarifi:
MANTARLI ENGİNAR
Malzemeleri:
6 adet çanak şeklinde temizlenmiş enginar (ben markette su içerisinde satılanlardan aldım, kabuklu, taze olanlardan bulunabilirse daha iyi tabi)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 paket mantar (benim aldığım büyük bir paketti, biraz arttı)
3 adet domates
kaşar rendesi
tuz
karabiber
Yapılışı:
Öncelikle ayıklanmış enginarları iyice yıkayıp, bir tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, enginarlar yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağını, yemeklik doğradığımız soğanı ve ince rendelediğimiz sarımsakları alıp iyice kavuruyoruz. Mantarları yıkayıp ince ince doğrayıp soğanların üzerine ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Domatesleri soyup, küp küp doğrayıp mantarlara ilave ediyoruz. Domatesler de suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
Haşlanan enginarların suyunu süzüp bir fırın tepsisine diziyoruz. Enginarların çukur yerine mantarlı harçtan dolduruyoruz. Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip 175C° fırında kaşarlar eriyip hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun:).