SEBZELİ BULGUR PİLAVI
Pilavlar et yemeklerinin, sebze yemeklerinin en güzel eşlikçileridir..Ama şimdi tarifini vereceğim bulgur pilavı gibi bol malzemeli ise benim için başlı başına bir ana yemektir…
Bulgur pilavını çok seviyorum ben, öyle ki pirinç pilavına tercih ederim genellikle. Daha besleyici ve daha lezzetli geliyor bana göre.
İşte oldukça değişik, besleyici ve dediğim gibi tek başına bir yemek olabilecek nitelikteki pilavımın tarifi:
SEBZELİ BULGUR PİLAVI
Malzemeleri:
2 su bardağı bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
10 adet yeşil fasulye
1 su bardağı haşlanmış nohut
10-15 adet küçük boy mantar
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle bir tencereye sıvıyağı, yemeklik doğranmış kuru soğanı, ince rendelenmiş sarımsağı, ufak ufak doğranmış fasulye ve mantarları alıp, bütün bu malzemeler suyunu verip çekene kadar iyice kavuruyoruz. Daha sonra salçaları ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip bir süre daha kavuruyoruz. Yıkayıp süzdüğümüz bulgurları da ekleyip biraz karıştırıyoruz. Bütün bu malzemelere 3 su bardağı kaynar suyu ekleyip, haşlanmış nohutları ve tereyağını da ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatıp, üzerini kağıt havlu ile kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Demlenen pilavı sıcak sıcak servis ediyoruz..
Afiyet olsun:).
Şubat 18th, 2010 at 01:30
Ellerine sağlık canım, çok severim bulguru hele böyle güzel olunca mmm
öptüm..
Şubat 18th, 2010 at 06:43
Aslıcığım Merhaba bulgur bilavı vitamin yönünden pirinç pilavından daha zengin.Bizim evdede çok sevilir.Ben havuçlusunuda çok yapıyorum.Özellikle mercimek, börülce yemeklerinin yanında harika oluyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.Mine
Şubat 18th, 2010 at 07:32
Ben de pirince tercih ederim bulguru ve bol yoğurtla afiyetle yerim:))
Ellerine sağlık Aslıcımm
Şubat 18th, 2010 at 07:37
ne çok ne çok nede çok severim aslım.
Şubat 18th, 2010 at 08:14
Tubacım çok teşekkürler:).
Sevgiler…
aslı
Şubat 18th, 2010 at 08:15
Mine ablacım çok haklısın; bulgur çok daha besleyici pirince göre..
Ben bir dahaki sefere havuçlusunu da deneyeceğim mutlaka:).
Çok öpüyorum:).
Sevgiler…
aslı
Şubat 18th, 2010 at 08:16
Prensescim, evet evet mutlaka yoğurt da olmalı yanında:).
Yorumun için teşekkürler canım.
Sevgileeer:).
aslı
Şubat 18th, 2010 at 08:16
Nunucuuuum ben de:).
Çok öptüm;).
Sevgilerimle…
aslı
Şubat 18th, 2010 at 10:00
Yanında yoğurtla afiyetle yerim ohhh ellerine sağlık canım:))
nefis olmuş…
Şubat 18th, 2010 at 12:04
Canım kelebeğim ellerine sağlık bende çokkk severim sunumda muhteşem se
nin güzel kalbin gibi.Çokkk özletme kendini olurmu kocaman öpüyorum seni.
Seni çokkkkkkkkkkkk seven ablan…
Şubat 18th, 2010 at 12:13
Ben de bulgur pilavını tercih ederim.
Hele de böylesine hiç hayır demem ellerine sağlık Sevgili Aslı
Şubat 18th, 2010 at 12:21
Gerçekten harika bir lezzet kim sevmezki…Nefiss olmuş ellerine sağlık arkadaşım…
Sevgiler…
http://www.gonuluncelezzetler.com/
Şubat 18th, 2010 at 12:57
Ben yanına, turşu, kurusoğan, bir de cacık isterim, bol sarımsaklı, mevsimi değil salatlığın, semizotlu yaparız artık.
Şubat 18th, 2010 at 16:44
Teşekkürler Aysultanım:).
Sevgiler..
aslı
Şubat 18th, 2010 at 16:44
Derya ablacım güzel sözlerin için çok teşekkürler:)..
Asıl güzel olan sensin:).
Sevgiler..
aslı
Şubat 18th, 2010 at 16:45
Çok teşekkürler Hülyacım:).
Sevgilerimle….
aslı
Şubat 18th, 2010 at 16:45
Gönülcüm teşekkürler:).
Sevgiler, öpücükler.
aslı
Şubat 18th, 2010 at 16:46
Neclacım kesinlikle haklısın, yanında o lezzetler de olursa tamamlanır asıl:).
Sevgiler.
aslı
Şubat 18th, 2010 at 17:34
Canım,
Ellerine sağlık, pilav çok lezzetli görünüyor.
İçindekileri okudum da gerçekten tam sebzeli pilav.
Bulgurun pirinçten daha faydalı, az kalorili olması artı puanları.
Birde böyle sebzelerle nefis pişirilirse bu pilav yenmezde ne yapılır : )
Şubat 18th, 2010 at 17:52
sebzelerle hem besleyici hemde doyurucu olmus eline saglik
pirinc pilavinin icindeki seker orani isitikca cogaliyormus bende artik bulgur pilavini tercih ediyorum
Şubat 18th, 2010 at 22:09
İşte budur yahu!
Bulgur pilavı bizim kurtarıcımızdır desek kafidir:)
annemde bende ve ailedekielrde çok çok severler.Bizde her türlüsü her hali yapılır bulgura dair o kadar çok çeşidimiz vardır ki say sya bitmez.
Ellerine sağlık nefis harika bu pilav:)
ayran+turşu+azda salata yanına tamamdır:)
Şubat 19th, 2010 at 02:25
Canim,
gercekten cok zengin icerikli nefis bir bulgur pilavi olmus, ellerine saglik diyorum.
Bence de bu tek basina bir ana yemek olarak harika gider, ben valla her ögün yiyebilirim bulgur pilavini, o kadar severim yani:))
Sevgilerimle
Şubat 19th, 2010 at 09:10
Muhteremcim güzel yorumun için çok teşekkürler:).
Sevgilerimle…
aslı
Şubat 19th, 2010 at 09:11
Baharçiçeğim pirinç pilavının şekerinin ısındıkça arttığını hiç bilmiyordum ben..Bulgur pilavını tercih etmek için bir neden daha çıktı o zaman:).
Sevgiler…
aslı
Şubat 19th, 2010 at 09:12
Zeynepcim çok teşekkürler:).
Ailenin bütün fertlerinin sevmesi çok güzel bir şey. Bizde de durum aynı.
Sevgileeer:).
aslı
Şubat 19th, 2010 at 09:14
Kevsercim çok çok teşekkürler:).
Ben de senin gibi çok seviyorum bulgur pilavını, hem de çok doyurucu oluyor..
Sevgiler, öpücükler;)…
aslı
Şubat 19th, 2010 at 12:22
Masallah Ellerinize saglik. Ozellikle resimler cok guzel. Basarilar dilerim