TARÇINLI FINDIKLI KURABİYELER
Ne yapacağımı değil ama ne istediğimi gayet iyi biliyordum; çayımın yanına eşlik edecek, ağızda dağılan, hafif bir tada, damakta yer eden bir lezzete sahip kurabiyeler…
Her zaman yaptığım kurabiyelerden de farklı olmalıydı ki, sonuç istediğim gibi olursa, gönül rahatlığıyla “işte yepyeni bir deneme” diyerek tarifini burada paylaşabileyim.
Aslında zihnimde oluşturduğum kurabiyeler; çok önce, yoga sınıfındayken tattığım kurabiyeye benziyordu. Tadını hatırlamaya çalışırken, kafamda kullanabileceğim malzemeleri oluşturdum.
Öncelikle o kıyır kıyır, dağılgan kıvamı sağlayacak, unun dışında yardımcılara ihtiyacım vardı; elbette ki öncelikle nişasta geldi aklıma. Daha sonra, başka bir tariften artan, bir kase kıyılmış fındık da pek tabi bu tarifte yerini bulabilirdi. Fındık, fıstık, badem kırıklarının kurabiyeye kattığı lezzet elbette ki tartışılmaz. Yine “biraz ondan biraz bundan” diyerek (mutfakta en sevdiğim yöntem bu:)) bir tarif oluştu.
Sonuç mu? İşte gerçekten gönül rahatlığıyla diyebilirim ki, benim istediğim “bu”ydu. Hem pratik, hem de hafif ve lezzetli. Denemeye değer.
İşte Tarifi:
TARÇINLI FINDIKLI KURABİYELER
Malzemeleri:
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
yarım su bardağı zeytinyağı
2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ince kıyılmış fındık (çok kavrulmuş fındık güzel oluyor)
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un (ben tam buğday unu kullandım)
Üzerine:
Pudra şekeri ve tarçın karışımı (ben 2 yemek kaşığ pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı tarçın karıştırdım, fazla bile geldi)
Yapılışı:
Bir karıştırma kabında tereyağı ve zeytinyağını iyice karıştırıyoruz, üzerine kabartma tozunu ilave edip sirkeyi de dökerek kabartma tozunun köpürmesini sağlıyoruz. Nişastayı, vanilyayı, pudra şekerini, kıyılmış fındıkları ve unu ilave edip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıp, yuvarlayıp elimizle biraz yassılaştırdıktan sonra yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden 180C°’ye ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene dek pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeler iyice ılıdıktan sonra üzerlerine pudra şekeri ve tarçın karışımını eliyoruz. Mis gibi demlenmiş bir bardak çayın yanında servis ediyoruz..
Afiyet olsun:).
Nisan 9th, 2009 at 14:04
merhaba canım akşama misafirim var hemen deneyeceğim tarifni eline sağlık paylaşımın için teşekkürler
Nisan 9th, 2009 at 14:48
Ahhh Aslım ellerine sağlık valla muhteşem olmuş kurabiyeler tarçınlı misss gibi koktu bir tane aldım sımsıcak sevgiler canımmmm
Nisan 9th, 2009 at 15:12
Simayhobievi umarım sen de misafirlerin de seversiniz kurabiyemi:).
Sevgiler..
aslı
Nisan 9th, 2009 at 15:13
Deryacım çook teşekkürler:).
Sevgiler, öpücükler…
aslı
Nisan 9th, 2009 at 15:27
O fonda görünen puslu puslu çayla ne güzel olur o kurabiye:)
Nisan 9th, 2009 at 16:23
kurabiyeler nefis görünüyor,
ellerine kollarına sağlık
sevgiler:)
Nisan 9th, 2009 at 16:38
Ellerine saglik Asli’cigim, cok guzel olmus kurabiyeler, harika….
Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle.
Nisan 9th, 2009 at 16:53
ELLERİNE SAĞLIK ASLI MİS GİBİ TARÇIN KOKULU BİR KURABİYEYE ASLA HAYIR DİYEMEM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR…
Nisan 9th, 2009 at 17:27
Mis gibi tarçın kokusu burnuma kadar geldi.Ellerine sağlık Aslıcığım.Sevgiler…
Nisan 9th, 2009 at 18:11
Ne güzel yolluk olur bu kurabiyelerden…
Nisan 9th, 2009 at 18:18
Ağızlara layık harika olmuş… Annem böreklerinde kullanır sirkeyi ağızda dağılan kıyır kıyır o tadı yakalamak için… Demekki artık kurabiyelerde de kullanılacak…
Ellerine Sağlık Aslıcığım…. Sevgiyle…
Nisan 9th, 2009 at 18:27
Merhaba Aslı , tarif harika görünüyor. Fındık kurabiyeye çok yakışıyor, ben çok seviyorum. Eline sağlık.
Nisan 9th, 2009 at 18:45
Elinize sağlık nefis görünüyor…
http://www.illedeyemek.com
Nisan 9th, 2009 at 22:26
cnm insan çayı yanlız içermii?aşkolsun bu güzel kurabiyeleride yanlızmı yedin yoksa?neyse ben sanal da olsa aldım iki tane.Ellerine sağlık.
Nisan 10th, 2009 at 02:18
NEKADAR MÜKEMMEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM …
Nisan 10th, 2009 at 07:09
Kurabiyelerin görünüşünden ne oldukları belli zaten:)) Ellerine sağlık canım..
Nisan 10th, 2009 at 20:00
ellerine sağlık. Tarçın ve fındığın kokusu bile canımı çektirmeye yetti
sevgiler
Nisan 11th, 2009 at 14:00
MERHABA
ÇOK MERAK ETTİM BU KURABİYELERİ BENİNDE CANIM BU ARA KURABİYE İSTİYOR KAHVENİN YANINA ŞÖYLE
DENEMEK LAZIM ELLERİNİZE SAĞLIK
Nisan 11th, 2009 at 21:52
Canım dostlarım hepinize çok çoook teşekkür ediyorum yazdığınız yorumlar için..
Sevgileeer:).
aslı