KAKAO KAPLI KURABİYELER

Temmuz 23, 2013 - 1:20 pm 10 Comments

Bugün anneciğimden güzel bir tarife yer vermek istiyorum. Kendisi bu tarifi televizyondaki bir yarışmada görmüş (Elimin Lezzeti Yarışması) ve hemen denemeye karar vermiş.

Annem gerek televizyonda gördüğü tarifleri gerekse arkadaşlarından aldığı farklı tarifleri denemek konusunda çok heveslidir. Şahsen ben onun bu özelliğinden çok mutluyum ve onun birbirinden leziz denemelerini tatma konusunda çok çok da istekliyim:)))…

Biz ailecek bu kurabiyelere bayıldık; kıyır kıyır, leziz mi leziz bu yüzden de yedikçe yediren türden bir kurabiye olmuş.

Ölçüleri programda verildiği şekliyle aktarıyorum ama annemde mutfak terazisi olmadığı için, onun bunca yıllık tecrübeyle edinilmiş el, göz terazisiyle ölçmüş malzemelerini. Eh, sonuca bakılınca da gayet güzel tutmuş yılların göz kararı:).

Yapılışı da oldukça pratik olan bu kurabiyeleri mutlaka denemenizi öneririm. Hatta zamanınız varsa kurabiyeleri bir gece önceden yoğurup, tarifteki son buzdolabında bekletme aşamasını bir geceye çıkartıp, misafirlere sunacağınız kurabiyelerinizi, onlar gelmeden kısa sürede şekillendirip pişirebilirsiniz (annem bir gece buzdolabında bekletmiş).

İşte tarifi:

KAKAO KAPLI KURABİYELER

Malzemeleri:

200 gr. tereyağı

250 gr un (annem tam buğday unu kullanmış)

100 gr. mısır nişastası

100 gr. pudra şekeri

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

70 gr. dövülmüş ceviz içi

2-3 yemek kaşığı su

Üzerine:

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı toz şeker

Krema

Yapılışı:

Unu, nişastayı, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı bir yoğurma kabına eliyoruz. Tereyağını ve ceviz içini de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Bu aşamada bir kaç kaşık su ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 4 parçaya bölüp, her parçayı yuvarlayarak rulo yapıyoruz. Her ruloyu streç filme sarıp derin dondurucuda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Bu sırada genişçe bir kaba kakaoyu ve toz şekeri koyup kabı sallayarak ikisinin iyice karışmalarını sağlıyoruz. Derin dondurucuda bekleyen kurabiye rulolarının streç filmini açıp, önce her yerine fırça yardımı ile krema sürüyoruz, sonra da kakao-şeker karışımının içinde yuvarlayıp her tarafının bu karışım ile kaplanmasını sağlıyoruz.

Kakao karışımına buladığımız ruloları tekrar streç filme sarıp bu kez buzdolabına koyup 4 saat bekletiyoruz (annem bu aşamada bir gece bekletmiş). Daha sonra buzdolabında dinlenip sertleşen hamurların streç filmlerini açıp keskin bir bıçak yardımıyla yarım santimetrelik dilimler halinde kesiyoruz.

Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, önceden175C°’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dk. kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun:))…

10 Responses to “KAKAO KAPLI KURABİYELER”

  1. PAPATYA PRENSES Says:

    Yarışma deyince acaba annen bizi de izledimi dün merak ettim :)

    Pek eziz görünüyor kurabiyeler. Anneciğinin ellerine sağlık canım.

  2. Aysel Says:

    Hımmm çok güzel görünüyor. annenin de senin elinize emeğinize sağlık. Sımsıcak sevgiler.

  3. Derya Sezgin Says:

    Kelebeğim;
    Anneciğinin ellerine sağlık nefis görünüyor kurabiyeler sizlere afiyet olsun öpüyorum.
    Seni çokkkkkk seven Ablan….

  4. butterfly Says:

    Prensescim sen yazınca ufak bir araştırma yaptım; galiba yarışmaya katılmışsın, tebrik ederim. Annem o yarışmayı seyretmemiş bu arada.
    Yorumun için çok teşekkürler.
    Sevgiler;)
    aslı

  5. butterfly Says:

    Çok teşekkürler Aysel:).
    Sevgiler..
    aslı

  6. butterfly Says:

    Derya ablam çok teşekkür ederim. Ben de çok öpüyorum:).
    seni çok seven kelebeğin;)

  7. kalpkurabıye Says:

    merhaba Aslı’ cım :)
    sanırım bütün anneler internetle alakaları fazla olmadığı için tv ve eş dost tariflerine düşkünler:)
    benim de annem öyle :)
    kurabiyelerin nefis görünüyorlar, ellerine sağlık canım :)
    sevgiler..

  8. butterfly Says:

    Denizcim çok teşekkürler:). Aynen dediğin gibi:).
    Sevgiler..
    aslı

  9. Neşe Ersoy Says:

    Programın bir bölümünü ben de gördüm , ama şu gerçek ki anneciğinin yaptığı daha güzel görünüyor , ellerine sağlık :-) sevgiler

  10. butterfly Says:

    Teşekkürler Neşe Hanım:).
    Sevgiler..
    aslı

Leave a Reply