ZENCEFİLLİ TARÇINLI ÇITIR KURABİYELER
Bugün annemden bir tarifi paylaşmak istiyorum; “Zencefilli Tarçınlı Çıtır Kurabiyeler”…
Bu aralar sıklıkla annemin mutfağından mis gibi zencefil, tarçın kokuları yayılıyor. Çünkü biz bu kurabiyenin tadına, çıtır çıtır çayımıza eşlik etmesine fazlaca bağlandık:).
Günlerce de tazeliğinden hiçbir şey kaybetmeyen bu kurabiyeler, kurabiye kavonuzunuza doldurup çayla, kahveyle atıştırmak için mutfağınızda bulundurmak isteyeceğiniz cinsten. Gerçi bizim evde bir tabak kurabiyenin ikinci günü görmesi çok da mümkün olamıyor:). Yedikçe yiyesi geliyor insanın.
Fazla söze gerek yok aslında, deneyip tatmak lazım mutlaka..
İşte tarifi:
ZENCEFİLLİ TARÇINLI ÇITIR KURABİYELER
Malzemeleri:
2 adet yumurta
150 gr. Pudra şekeri (markette bu gramajda paketler halinde de satılıyor)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı (eritilecek)
2 tatlı kaşığı toz zencefil (annem bir seferinde evde toz zencefil olmayınca taze zencefil rendeleyip kullanmıştı, o şekilde de güzel oluyor)
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (annem tam buğday unu kullanıyor)
Yapılışı:
Öncelikle bir karıştırma kabında yumurtayı, şekeri, yağları, zencefili ve tarçını iyice karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ilave ediyoruz. Sonuçta ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz. İyice yoğurduğumuz hamuru mutfak tezgahına alıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz. Şekilli kalıplarla keserek şekillendiriyoruz. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden 180C°’ye ısıttığımız fırında üzerleri pembeleşene kadar (annemin fırınında bu süre 13 dk.’ymış) pişiriyoruz.
Afiyet Olsun:)
Bir Ekleme: Biz bu senenin sebze tohumlarını hazırladık:). Bu tohumlar yazın, işyerindeki sebze bahçemizi birbirinden güzel ve doğal ürünler olarak donatacaklar .
Şubat 6th, 2013 at 16:36
Çok güzel bir de zeytinyağlı…
Tohumlar da süper dilerim yazınız bereketli bol verimli geçer..
Sevgiler
Şubat 6th, 2013 at 19:46
Kelebeğim;
Anneciğinin ve senin ellerine sağlık tarçın kokusu buralara kadar geldi:))
Tohumlarınız bereketli olsun harika meyve ve sebzelere dönsün inşallah…Darısı
başımıza olsun hayalimiz gerçekleşir Rabbim bahçeli bir evimiz olmasını nasip ederse bizde meyve ağaçları istiyoruz:)))
Kocaman öpüyorum,seni çokkkkk seven Ablan…
Şubat 6th, 2013 at 21:04
anneciğinin ellerine sağlık sevgili Aslı;
ne kadar da cici görünüyorlar bu arada tohumlarınız hayırlı olsun:) güle güle büyütün ne diyelim:)
Şubat 7th, 2013 at 12:32
Hülyacım çok teşekkür ederim:). Beğenmene çok sevindim..
İyi dileklerin için de ayrıca teşekkürler.
Sevgiler:).
aslı
Şubat 7th, 2013 at 12:34
Derya ablam çok teşekkürler:).
Dilerim hayallerinden de güzel, bahçeli bir ev nasip eder Allah size; bahçesinde birbirinden leziz meyvaları olan ağaçlar olur..
Ben de seni çok öpüyorum ablacım.
Seni çok seven kelebeğin;)
Şubat 7th, 2013 at 12:35
Denizcim güzel yorumun ve dileklerin için çok teşekkürler:).
Sevgilerimle..
aslı
Şubat 7th, 2013 at 14:46
Tohum olayına bayıldım. kurabiyeler ise mis mis anneciğinin de seninde ellerine sağlık Aslım;) sevgiler
Şubat 21st, 2013 at 12:00
selam
Temmuz 9th, 2013 at 16:00
Yine senin az yağlı ama kıyır kıyır görünen kurabiyelerin,benim için blogunun kurabiyeleri hep böyle hatırda..
Çok neffis,ellerine sağlık
Temmuz 9th, 2013 at 17:43
Zeynepcim mümkün olduğunca az yağ, az şeker, az tuz zaten bu bloğun ve benim beslenme alışkanlığımın temelini oluşturuyor gibi. Lezzetin bu malzemelerin bolluğuyla doğru orantılı olmadığını düşündüm zaten hep;). Beni ve bu bloğu bu kadar iyi anladığın için ayrıca teşekkür ederim sana:)).
Sevgilerimle..
aslı