KURU DOMATESLİ, PEYNİRLİ ÇITIR BÖREKLER

Kasım 8, 2013 - 1:22 pm 2 Comments

Yine bir hafta sonuna daha kavuşmanın sevinciyle bugün bir tarif paylaşmak istedim:). Tam da uzun hafta sonu kahvaltınıza eşlik edecek güzellikte, çıtır çıtır bir börek tarifi bu. Üstelik salatalarda, yemeklerde kullanmayı çok sevdiğim kuru domatesler bu sefer bu böreğin içine de girdiler hem de kuru domatesin çok sevdiğim eşlikçisi fesleğen ile birlikte…

Bu böreği böylesi çıtır çıtır yapan bir de yapım tekniği var ki onu da annemin arkadaşı Ayşe Abla anlatmıştı bize. Tarifte detaylarını vereceğim bu tekniği bizimle paylaşan Ayşe Abla’ya bir kez de buradan teşekkür ediyorum..

İşte tarifi:

KURU DOMATESLİ, PEYNİRLİ ÇITIR BÖREKLER

Malzemeleri:

3 adet yufka

Yufkalara sürmek için:

1 kase su

1 kase zeytinyağı

1 kase un

İç malzemesi: (miktarlar arzu edilen oranlarda olacaktır)

Beyaz peynir

Kuru domates

Kuru fesleğen (taze fesleğen varsa o daha da güzel olur)

Yapılışı:

Öncelikle iç malzemesi için beyaz peyniri bir çatalla iyice eziyoruz, içine ufak ufak doğradığımız kuru domatesleri ve arzu ettiğimiz miktarda fesleğeni ekliyoruz.

Diğer yanda ilk yufkayı serip 8 adet üçgen parça oluşturacak şekilde kesiyoruz. Her bir üçgen yufka diliminin üzerine fırçayla önce su, sonra zeytinyağı sürüyoruz ve en son olarak da elimizle biraz un serpiştiriyoruz.

Daha sonra yufkanın geniş kenarına iç malzemesinden koyup sigara böreği sarar gibi sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.

Bütün yufkalar için de aynı işlemi yaptıktan sonra böreklerin üzerine fırçayla zeytinyağı sürüyoruz. Önceden 180 C°’ye ısıtılmış fırında börekler kızarana dek (yaklaşık 20-25 dk. kadar) pişiriyoruz.

Afiyet Olsun:).

2 Responses to “KURU DOMATESLİ, PEYNİRLİ ÇITIR BÖREKLER”

  1. Derya Sezgin Says:

    Kelebeğim çok lezzetli görünüyor börekler ellerine sağlık öpüyorum.
    Seni çokkk seven ablan…

  2. butterfly Says:

    Teşekkür ederim Derya ablacım:). Ben de çok öpüyorum..
    Seni çok seven kelebeğin:))

Leave a Reply